Μαυρωτάς: Η συμφωνία δεν είναι δηλαδή για να πανηγυρίζουμε αλλά ούτε να μοιρολογούμε

Μαυρωτάς: Η συμφωνία δεν είναι δηλαδή για να πανηγυρίζουμε αλλά ούτε να μοιρολογούμε

«Η συμφωνία για το χρέος μου φαίνεται ως αγορά χρόνου από την ελληνική οικονομία με τίμημα τη στενή παρακολούθηση. Δεν είναι δηλαδή για να πανηγυρίζουμε αλλά ούτε να μοιρολογούμε. Μπορεί να μειώθηκε λίγο η κλίση, να αλλάξαμε παπούτσια, αλλά η ανηφόρα είναι μπροστά μας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑθηναϊκόΜακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» όταν έλθει προς κύρωση στη Βουλή δηλώνει ότι θεωρεί «τη συμφωνία έναν συμβιβασμό όπου τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά» και προσθέτει πως «με ως τώρα δεδομένα, είμαι θετικός στην προοπτική επίλυσης τους ζητήματος ακόμα και με τη συγκεκριμένη συμφωνία».

Αναφερόμενος στις διαφορετικές απόψεις εντός του ΚΙΝΑΛ για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ σημειώνει ότι «το ζήτημα του ονοματολογικού ήταν μια ευκαιρία να δείξουμε προς τα πού θέλουμε να προχωρήσουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, νομίζω ότι πρέπει η ηγεσία να προσπαθεί να πείσει τη βάση με ορθολογικά επιχειρήματα και όχι απλώς να την ακολουθεί ποντάροντας στο θυμικό».

Ο κ. Μαυρωτάς χαρακτηρίζει το ρόλο του Ποταμιού ως καταλύτη του πολιτικού συστήματος και εξηγεί γιατί ψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι όταν «η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής πρέπει να πηγαίνει σε εκλογές, ανεξάρτητα από τη συγκυρία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ο κ. Μαυρωτάς εκτιμά ότι «δεν αρκεί η συμφωνία για να καταστήσει τον κ. Τσίπρα “ηγεμόνα” της Κεντροαριστεράς, ακόμα και αν παραγνωρίσουμε ότι με τις διαδικασίες που ακολούθησε στο θέμα φαίνεται σαν να ήθελε όχι μόνο να το λύσει αλλά και να το εργαλειοποιήσει απέναντι στην αντιπολίτευση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.