Δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι για τη στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες

Δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι για τη στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία για τις Πρέσπες

Τον επανακαθορισμό της στάσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις προκαλεί το προβληματικό κλίμα που έχουν πυροδοτήσει οι συνέργειες Μεγάρου Μαξίμου και «πρόθυμων βουλευτών».

Υπό αυτά τα δεδομένα το Ποτάμι θέτει σε νέο γύρο διαβούλευσης την τελική στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έχει εξοργίσει την Σεβαστουπόλεως που πλέον αποσύρει την θετική ψήφο που εως τώρα έδινε στο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου με δημοκρατικές διαδικασίες να καθοριστεί εάν θα στηριχθεί η Συμφωνία ή όχι.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 πως «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε (σ.σ. Συμφωνία Πρεσπών) οποτε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

«Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά. Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποιο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό “ναι” στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πως δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ σε μια αποστροφή ειπε «Ακούω να λενε ότι αν δεν πάρει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα ολοκληρώσει αυτά που λεει και δεν θα ολοκληρώσει την Συμφωνία Πρεσπών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, εάν το Ποτάμι αλλάξει στάση και δεν στηρίξει την συμφωνία τότε η κυβέρνηση χάνει τρία «ναι» και δυσκολεύεται να την κυρώσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.