Σ. Θεοδωράκης: «Ξέρετε πόσα πράγματα θα εξαφανιστούν αν χαθεί το Ποτάμι;»

Σ. Θεοδωράκης: «Ξέρετε πόσα πράγματα θα εξαφανιστούν αν χαθεί το Ποτάμι;»

Την άποψή του πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η Ελλάδα κέρδισε πράγματα επανέλαβε με δηλώσεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης, αποκρούοντας τις κατηγορίες ότι δέχτηκε πιέσεις για να τη στηρίξει. Παράλληλα, έψεξε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για ανωριμότητες και τόνισε πως ο ίδιος θα συνεχίσει να υπερψηφίζει πράγματα που θεωρεί σωστά.

«Ο κ. Τσίπρας κυβερνάει με έξι πληρεξούσια. Είναι γελοίο. Εμείς μπορούμε να τον επικρίνουμε. Όμως πώς το κάνουν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά, εφόσον και αυτοί έχουν Κοινοβουλευτικές Ομάδες με δανεικούς βουλευτές;».

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό parapolitika 901. Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είναι αντικείμενο ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπως γίνεται σε κάθε σοβαρή χώρα.

«Ο κ. Τσίπρας το χειρίστηκε λάθος και η ΝΔ άρπαξε την ευκαιρία. Αυτά είναι ανωριμότητες του πολιτικού συστήματος και γι’ αυτό μένουμε πίσω» σημείωσε και πρόσθεσε: «Κερδίσαμε πράγματα με τη Συμφωνία. H περιοχή παύει να είναι έρμαιο τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων, ενώ η ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ υποχρεώνει τους γείτονες να απαλείψουν από τα βιβλία τους τα περί Μεγάλου Αλέξανδρου».

Απαντώντας στα σενάρια σχετικά με πιέσεις που δέχτηκε το Ποτάμι για να ψηφίσει τη Συμφωνία, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «εάν δεχτούμε ότι μία πρεσβεία πιέζει κάποιον να δεχτεί τη Συμφωνία τότε πρέπει να δεχτούμε και ότι μία άλλη πρεσβεία πιέζει κάποιους άλλους να αρνηθούν τη Συμφωνία. Τα κόμματα που είπαν “όχι” πιέστηκαν από τη ρωσική πρεσβεία;».

Όπως υποστήριξε, «όλα τα άλλα ελληνικά κόμματα είναι ευρωπαϊστές με αστερίσκο. Ο κ. Τσίπρας είναι ευρωπαϊστής αλλά είναι και με τον Μαδούρο. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ευρωπαϊστής αλλά είναι και επιφυλακτικός με τον άνοιγμα της ΕΕ στα Βαλκάνια».

«Το Ποτάμι υποστηρίζει από την πρώτη μέρα κάποια πράγματα. Ένα από αυτά είναι ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας. Οι βουλευτές που μπήκαν στη Βουλή με το Ποτάμι και τώρα είναι στα έδρανα της ΝΔ, τι έχουν να πουν σήμερα γι αυτό; Είναι υπέρ ή κατά;» συμπλήρωσε.

«Αν το Ποτάμι εξαφανιστεί σήμερα, ξέρετε πόσα πράγματα θα χαθούν; Τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για παράδειγμα, πέρασαν από αυτήν τη Βουλή εξαιτίας του Ποταμιού. Χωρίς εμάς η Βουλή θα γείρει σε μια λιγότερο ευρωπαϊκή μεριά» επισήμανε και υπογράμμισε:

«Εγώ δεν είμαι ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Δεν υπάρχουν μόνο δύο επιλογές. Θα συνεχίσω να ψηφίζω αυτά που θεωρώ σωστά και να καταψηφίζω τα υπόλοιπα».

Ο κ. Θεοδωράκης, αφού ανέφερε ότι στο Ποτάμι επιστρέφει κόσμος, είτε γιατί έχει θυμώσει με όσα έχουν συμβεί είτε γιατί ψάχνει ένα αποκούμπι σοβαρότητας στην πολιτική, σημείωσε ότι «τα κόμματα δεν τελειώνουν με βάση τις ορέξεις κάποιων βουλευτών. Ο πυρήνας του Ποταμιού παραμένει αναλλοίωτος και όλοι μαζί θα αποδείξουμε ότι οι ιδέες του κινήματός μας είναι ακόμα ζωντανές».

Τέλος, αναφερόμενος στη ΧΑ τόνισε: «Το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής λύνεται μόνο αν διαλύσουμε τα αίτια που δημιουργούν την ακρότητα. Όπως κάποτε οι αγανακτισμένοι δημιούργησαν φαινόμενα άκρας αριστεράς, φοβάμαι ότι ο νέος διχασμός θα σπρώξει τον κόσμο στα δεξιότερα άκρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.