ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίσκεψη Π. Παυλόπουλου στο Κοινωνικό-Οικονομικό Συμβούλιο των Κάτω Χωρών

Επίσκεψη Π. Παυλόπουλου στο Κοινωνικό-Οικονομικό Συμβούλιο των Κάτω Χωρών

Το Κοινωνικό και Οικονομικό Συμβούλιο των Κάτω Χωρών (SER) επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτησή του, επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν συνεχισθεί η ίδια πολιτική λιτότητας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη παύει να είναι η ελκυστική Ένωση, που προσήλκυε τα κράτη και αυτό το έδειξε και το Βρετανικό Δημοψήφισμα.

avl1

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα ανησυχητικά ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη και ιδίως στην ανεργία των νέων ανθρώπων, την οποία και χαρακτήρισε θρυαλλίδα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους την οποία όρισε κυρίως σε δυο βάσεις: πρώτον στις σχέσεις εργασίας και δεύτερον στο ασφαλιστικό σύστημα και ειδικότερα στον άξονα των υπηρεσιών υγείας. Ειδική αναφορά έκανε στην ανάγκη θωράκισης των εργασιακών σχέσεων αλλά και στην υποχρέωση να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος.

Όπως, επισήμανε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κοινωνικό κράτος συνιστά «κορωνίδα» της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ήδη από την ίδρυση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και επισήμανε ότι είναι αναγκαία η δημοσιονομική πειθαρχία, υπό τον όρο, όμως, να μην οδηγήσει στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση της Ελλάδας για τον Ολλανδικό θεσμό του «Πορτοκαλεώνα» («Orange Grove») και την εφαρμογή του στην Ελλάδα, ως προς την στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας των νέων, που κρατάει στην Ελλάδα νέους επιστήμονες και νέους επιχειρηματίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.