Π. Παυλόπουλος: «Η Ευρώπη παραπαίει λόγω της κρίσης αξιών»

Π. Παυλόπουλος: «Η Ευρώπη παραπαίει λόγω της κρίσης αξιών»

Στην κρίση αξιών, και όχι στα οικονομικά προβλήματα, απέδωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το γεγονός ότι η Ευρώπη παραπαίει. Μιλώντας στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της τελετής αδελφοποίησης του Ιδρύματος «Ελπίδα» Κύπρου για παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία και του συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η Ευρώπη απομακρύνθηκε από τον άνθρωπο, από τις αρχές και τις αξίες εκείνες, οι οποίες μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησαν στην προσπάθεια να φτιάξουμε την Ευρώπη».

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι με την παρουσία του στην τελετή αδελφοποίησης, η οποία έγινε στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, εκπληρώνει ένα αυτονόητο χρέος.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρθηκε στην προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από 26 χρόνια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Στην Ελλάδα αυτή η προσπάθεια, είπε, ξεκίνησε από θαρραλέες γυναίκες οραματίστριες με επικεφαλής την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θέλησης. Σήμερα η «Ελπίδα» στην Ελλάδα «αποτελεί ένα κόσμημα του κοινωνικού κράτους», τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος.

Σήμερα, συνέχισε, οι δύο «Ελπίδες» αδελφοποιούνται, προσφέροντας ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα, της ένωσης σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο και για τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης αλλά και κρίσης αξιών.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε η κοινή προσπάθεια, «ο σπόρος που τέθηκε σήμερα, να βλαστήσει και να θρέψει αυτή τη σιγουριά και προσδοκία που ανήκει στα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη ζωή». Επίσης, τόνισε ότι η αδελφοποίηση είναι ο συμβολισμός του ελληνισμού και προσέθεσε: «Αυτή η προσφορά του ελληνισμού είναι προσφορά προς το δυτικό πολιτισμό, τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, ο οποίος είναι περισσότερο κρίσιμος από κάθε άλλη φορά». Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει την προσπάθεια βοήθειας των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και λευχαιμία.

Ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την παρουσία του και τόνισε ότι «σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα των δύο κρατών μας να συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να πετύχει ο στόχος και ο σκοπός, να αυξήσουμε την ελπίδα και τις προσπάθειες για βοήθεια των παιδιών με καρκίνο και λευχαιμία».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έκλεισε τον χαιρετισμό του με τη φράση της κ. Βαρδινογιάννη: «Το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατόν. Αρκεί να πιστέψουμε σε αυτό και να αγωνιστούμε».

Η κ. Βαρδινογιάννη επεσήμανε ότι η αδελφοποίηση ανοίγει νέους δρόμους προσφοράς για τα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία. Στην τελετή, η οποία έληξε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών μίλησαν επίσης η Άντρη Αναστασιάδη, επίτιμη πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελπίδα» Κύπρου», καθώς και ο πρόεδρός του Λοΐζος Λοΐζου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.