ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών κατά τον εορτασμό στο Προεδρικό Μέγαρο

Δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών κατά τον εορτασμό στο Προεδρικό Μέγαρο

Βασίλης Λεβέντης: «Είναι μια Mεταπολίτευση υπό αμφισβήτηση» – Δημήτρης Κουτσούμπας: «Δυστυχώς 42 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες -που λένε οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή- μένουν έξω από τους χώρους δουλειάς» – Φώφη Γεννηματά: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μπορούμε να δουλέψουμε ενωμένοι, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς»• σε αυτό το κλίμα ήταν οι δηλώσεις των πολίτικων αρχηγών για τα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας:

«Δυστυχώς 42 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες -που λένε οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή- μένουν έξω από τους χώρους δουλειάς, καταρρέουν στις Συνόδους του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζουν νέες πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως δεν τις θυμούνται καθόλου όταν φέρνουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και fast track διαδικασίες στη Βουλή, για να περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ευνοούν τους λίγους και βέβαια ματώνουν, γονατίζουν τον ελληνικό λαό. Να είμαστε καλά, καλή δύναμη σε όλους».

Η Φώφη Γεννηματά:

«Σήμερα  θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν με την τυραννία και το φασισμό και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Η ομαλή μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατική ομαλότητα στηρίχτηκε στην ενότητα του λαού και στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων μακριά από διχασμούς και εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε πως «αυτή την ομοψυχία και εθνική συνεννόηση χρειαζόμαστε όσο ποτέ σήμερα».

«Γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς,  μπορούμε  να δουλέψουμε ενωμένοι, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, για μια νέα μεταπολίτευση, για  να βγάλουμε τον τόπο από τα αδιέξοδα και τα μνημόνια και να δώσουμε ξανά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες προοπτική, ελπίδα και αξιοπρέπεια. Κανείς δεν μπορεί μόνος του» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βασίλης Λεβέντης:

Για δημοκρατία στα χαρτιά και όχι στην πράξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο περιθώριο. Όπως είπε, επιστήμονες, εργαζόμενοι, άνεργοι, είναι όλοι στα κάγκελα και υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νέων αναχωρεί στο εξωτερικό για να βρει δουλειά.

«Αντιλαμβάνεστε -όπως είπε – ότι είναι μια Mεταπολίτευση υπό αμφισβήτηση». Συνεχίζοντας τόνισε ότι η Βουλή στάθηκε ανώριμη να ψηφίσει την απλή αναλογική και προσέθεσε ότι πολλοί ακόμη δεν πιστεύουν στην ισοτιμία της ψήφου και στις δημοκρατικές διαδικασίες, και κατέληξε τονίζοντας ότι θα τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό όσοι δεν ψηφίσαν την απλή αναλογική.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος:

Η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας: «Συμπληρώνονται πλέον 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε σήμερα υπάρχουν ορισμένοι που αμφισβητούν το δημοκρατικό κεκτημένο και ορισμένες κατακτήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Ταυτόχρονα οι αρνητές της Δημοκρατίας σηκώνουν κεφάλι. Στο πλαίσιο αυτό χρέος όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία και να παλέψουμε για την κοινωνική συνοχή. Η μόνη εγγύηση για το αύριο, για όλους μας και ιδίως για τη νέα γενιά που αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας και της περιθωριοποίησης είναι η διεύρυνση, η ενίσχυση της Δημοκρατίας και ο συνεχής αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.