ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διάλογοι με ενδιαφέρον και γκρίνιες στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου

Διάλογοι με ενδιαφέρον και γκρίνιες στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου

Στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή την αποκατάσταση της Δημοκρατίας βγήκαν ενδιαφέροντες διάλογοι με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ υπήρξε και παρασκήνιο.

«Η καλύτερη δεξίωση για εμένα ήταν το 2004, τη χρόνια των Ολυμπιακών αγώνων», εκμυστηρεύτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος στους πολιτικούς αρχηγούς στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο λεγόμενο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου. 

Είθισται να πραγματοποιείται ένα άτυπο σύμβουλο στο περιθώριο της εκδήλωσης για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στο οποίο αν και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαλαρό  – λέγοντας οι καθένας για τις διακοπές του- επικρατούσε ενα αίσθημα νοσταλγίας, ενώ δεν έλειψαν οι αστεϊσμοί, αλλά και οι…. γκρίνιες. 

Μετά από περίπου πέντε χρόνια επανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος είχε διεκόπη τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου. Αυτή τη φορά οι προσκλήσεις ήταν αυστηρά προσωπικές και οι καλεσμένοι προσήλθαν χωρίς συζύγους, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά: Όλοι οι καλεσμένοι πέρασαν από ανιχνευτή μετάλλων πριν κατέβουν τα σκαλιά προς τον κήπο του Μεγάρου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρώτη εμφάνισή του στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου το 2008, ως τοτε πρόεδρος του Συνασπισμού.Τοτε όλα τα φλας και η προσοχή των καλεσμένων του Προέδρου Κάρολου Παπούλια ήταν στραμμένα επάνω του. Οχι τόσο για την εμφάνισή του (με μαύρο τζιν παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια), όσο για τη συνοδό του.

Η Καντίτσα Σάνκο, η μετανάστρια που συνόδευε κάποτε τον Αλέξη Τσίπρα , τώρα ζει στο Λονδίνο και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό εχει παντρευτεί και εχει παιδιά. Μάλιστα, τότε ο πρώην πρόεδρος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος μπερδεύτηκε και νόμιζε πως ήταν η γυναίκα του και τον ρωτούσε “πως τα περνάτε στο σπίτι, με τα πεθερικά;¨ 

Στο παρελθόν αναφέρθηκε και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε πως είχε παρευρεθεί για πρώτη φορά σε δεξίωση, για τη γιορτή της Δημοκρατίας, σε ηλικία 17 ετών, συνοδεύοντας τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά.

Συζήτηση έγινε και για τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις αλλαγές στο Σύνταγμα, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη να αναφέρει αστειευόμενος στον κ. Αλέξη Τσίπρα “εγώ δεν πήρα πρόσκληση”. Άμεση η απάντηση από τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, οποίος με καυστικό χιούμορ του είπε: “Δεν πήρες εσύ πρόσκληση, πέφτει ο Τςίπρας”. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάνος Καμμενος ανέφερε στους αργήσουμε για το συμβάν στη Θράκη, ενώ με τη Φωφη Γεννηματα οχι μόνον δεν έκαναν χειραψία, αλλά δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.

Επίσης, ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης έβαλε το θέμα των εξετάσεων για την ιθαγένεια των αλλοδαπών, τονίζοντας το παράλογο  βαθμό δυσκολίας. Έφερε ως παράδειγμα ένα ζευγάρι που ζει σε ενα νησάκι του Αιγαίου. Το ζευγάρι  πήγε στη Ρόδο να δώσει εξετάσεις και τους ρώτησαν το όνομα κάποιου  αναπληρωτή υπουργού.  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος  Μητσοτάκης είπε οτι είναι απαράδεκτο, στο οποίο συμφώνησαν όλοι. Υπογράμμισαν πως  μπορούν να αλλάξουν το νόμο για τις εξετάσεις, με σκοπό να επικεντρώνονται οι ερωτήσεις στα βασικά

Δεν έλειψαν και οι γκρίνιες, καθώς ο κ. Λεβέντης έθεσε θέμα για την παρουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση  Θεοχαρόπουλου στο κιόσκι ¨Γιατί είναι αυτός εδώ;¨, επειδή δεν είναι εκλεγμένος αρχηγός…

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  ρώτησε τους αρχηγούς αν θέλουν του χρόνου η εκδήλωση να είναι με συνοδούς, καθώς στη φετινή δεξίωση απαγορεύτηκε οι προσκλήσεις να είναι διπλές. 

Η εκδήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, κόστισε περί τα 5.000 ευρώ, ενώ τα κρασιά ήταν χορηγία του κτήματος  Κοκοτού. 

Σε πηγαδάκι βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αρχηγό ΓΕΕΘΑ, και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. “Αφήσαμε την Κρήτη για να έρθουμε σήμερα εδώ”, είπε ο κ. Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό και του απαντά με χιούμορ ο κ. Τσίπρας “Εγώ πριν κοιμηθώ τον παίρνω τηλέφωνο (σ.σ τον κ. Αποστολάκη) και τον ρωτάω. Είστε καλά;”. Και ο κ. Αποστολάκης γελώντας είπε “εγώ τον συμπαθώ τον πρόεδρο”. 

Ενδιαφέρον στιγμιότυπο ήταν και η αγκαλιά του Πάνου Καμμενου με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζαλα. Ο πρόεδρος των Ανελ -παρα τη κόντρα που είχε δημιουργηθεί πριν μήνες ζητώντας την παραίτηση του υπουργού- παίρνει τον κ. Μουζάλα αγκαλιά και λεει στους φωτογράφους “Βγάλτε μας μια φωτογραφία να σκάσουν ολοι…”. 

Ενδιαφέρον το πηγαδάκι που δημιουργήθηκε με τον πρωθυπουργό, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Αναφέρει με χιούμορ ο κ. Τςιπρας, απευθυνόμενος στον υπουργό, “να φύγουμε δεν παρεμβαίνουμε στην δικαιοσύνη”. Και προσθέτει  ο κ. Παπαγγελόπουλος  “και να θέλαμε αυτές είναι αδέκαστες..“. Να σημειώσουμε πως ήταν ιδιαίτερα θερμός ο κ, Τσιπρας με την κ. Θάνου την οποία όχι μόνο χαιρέτισε, αλλά και ασπάστηκε.

Μην του πάρουν…. Βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία φοβήθηκε ο κ. Τςιπρας, ο οποίος, έτσι όπως διέσχιζε τον κήπο, είδε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρεμένο σε πηγαδάκι νεοδημοκράτες βουλευτές.  Ο πρωθυπουργός στάθηκε και του έκανε πλάκα πως πρέπει να φύγει για να μην τον πάρουν μαζί τους…

Είναι πολύ βαρετές οι Βρυξέλλες, είπε με συμπονετικό τρόπο ο υπουργός Εργασίας όταν βρέθηκε κοντά στον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη. 

Στις πολύ εντυπωσιακές παρουσίες της βραδιάς περιλαμβάνονται οι βουλευτίνες Όλγα Κεφαλογιάννη (ΝΔ) με κρουαζέ φόρεμα και η Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι) με έξωμο κίτρινο φόρεμα. 

Την παράσταση όμως, έκλεψε σε επίπεδο ενδυματολογικό μια δημοσιογράφος που φορούσε μακρύ λευκό φόρεμα και είχε επιλέξει μια «τιάρα» για το κεφάλι της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και η Νάντια Βαλαβάνη με τον Διονύση Τσακνή. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.