Συνάντηση ΠτΔ με τους Συλλόγους των Ελλήνων της Ίμβρου

Συνάντηση ΠτΔ με τους Συλλόγους των Ελλήνων της Ίμβρου

Αντιπροσωπεία Συλλόγων Ιμβρίων δέχθηκε, σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας την σημασία της δράσης και του έργου τους.

«Ο Σύλλογος Ιμβρίων, ως επικεφαλής, μπορεί να επαίρεται για το έργο το οποίο κάνει, ώστε ο Ελληνισμός και ο Ελληνικός Πολιτισμός γενικότερα να αναβιώσουν στην Ίμβρο. Και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος εξήρε, επίσης, το γεγονός ότι ξαναλειτουργεί το σχολείο σε όλες τις βαθμίδες, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην δράση του κ. Καμπουρόπουλου, ο οποίος έχει συμβάλλει -όπως είπε- τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση και κατέληξε υπογραμμίζοντας τη σημασία των εκδηλώσεων, που πρόκειται να οργανώσουν για τα 25 χρόνια Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. του κ. Βαρθολομαίου, υπενθυμίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατάγεται από την Ίμβρο και είναι πολύ συνδεδεμένος με το νησί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθήνας Π. Ασανάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή την εποχή προσπαθούμε να αναδείξουμε την Ίμβρο σε μια γέφυρα αλληλογνωριμίας, αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας, από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή τουλάχιστον το νησί κατοικείται κατά πλειοψηφία από μουσουλμάνους πολίτες της Τουρκίας και να αποτελέσει ένα εργαστήρι για θετικές πρακτικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή την επιδίωξη την έχουμε αναδείξει σε όλες τις βαθμίδες, σε όλα τα επίπεδα. Έχει γίνει πιστευτό, έχει γίνει κατανοητό γιατί γίνεται εμπράκτως και έχει εμπνεύσει και ευαισθητοποιήσει ανθρώπους τόσο από τους Διεθνείς Οργανισμούς όσο και από την ίδια την τουρκική κοινή γνώμη. Και ως προς αυτό είμαστε αισιόδοξοι, παρά την κατάσταση που δημιουργεί μια αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, ότι είναι τόσο δυνατό το όραμά μας, είναι τόσο ειλικρινής η πρόθεσή μας, που δεν νομίζω ότι θα μπορέσει αυτό να εμποδιστεί στην πορεία του χρόνου», κατέληξε ο κ. Ασανάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.