Πρ. Παυλόπουλος: «Ο Σιμόν Πέρες υπήρξε μεγάλος πολιτικός ηγέτης διεθνούς διαμετρήματος»

Πρ. Παυλόπουλος: «Ο Σιμόν Πέρες υπήρξε μεγάλος πολιτικός ηγέτης διεθνούς διαμετρήματος»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε από το Ισραήλ πρόεβη σε δήλωση μετά από το πέρας της κηδείας του πρώην Προέδρου του Σιμόν Πέρες, στην Ιερουσαλήμ, λέγοντας ότι πρόκειται για «έναν μεγάλο πολιτικό ηγέτη διεθνούς διαμετρήματος, που αγωνίστηκε υπέρ της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και κυρίως της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Ο κ. Παυλόπουλος εκπροσώπησε την χώρα μας στην κηδεία του Σιμόν Πέρες και μετά το πέρας της τελετής δήλωσε: «Ο Σιμόν Πέρες υπήρξε μεγάλος πολιτικός ηγέτης διεθνούς διαμετρήματος. Ανήκει στην πολιτική γενιά που θεμελίωσε το Κράτος του Ισραήλ. Ξεπέρασε όμως, και μάλιστα κατά πολύ, τα σύνορα της Χώρας του και έχει ήδη κατακτήσει μια εμβληματική θέση στο Παγκόσμιο Πολιτικό Πάνθεον λόγω της ειλικρινούς προσήλωσής του και του διαχρονικού αγώνα του υπέρ της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, κυρίως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Υπό τις συνθήκες αυτές η απώλειά του προκαλεί ένα εξαιρετικά δυσαναπλήρωτο κενό για την Ανθρωπότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.