ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Π. Παυλόπουλος: «Ελλάδα και Κίνα εκπροσωπούν δυο πανάρχαιους πολιτισμούς που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα»

Π. Παυλόπουλος: «Ελλάδα και Κίνα εκπροσωπούν δυο πανάρχαιους πολιτισμούς που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα»

Το άριστο επίπεδο στις σχέσεις Ελλάδος-Κίνας επιβεβαιώθηκε κατά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον κ. Λιού Γιουνσάν, μέλους του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για ζητήματα πολιτισμού, κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ελλάδα και Κίνα εκπροσωπούν δυο πανάρχαιους πολιτισμούς, που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Τόνισε ότι και σήμερα μπορούν, μέσα από τα διδάγματά τους και την κληρονομιά τους, να υπερασπισθούν τρεις βασικές αρχές που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η ανθρωπότητα κατά τον προορισμό της. Και αυτές είναι οι αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

«Χαίρομαι πολύ περισσότερο διότι η επίσκεψή σας γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς. Αλλά θέλω να τονίσω κάτι, το οποίο θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό: Ότι οι δύο χώρες μας εκπροσωπούν δύο πανάρχαιους πολιτισμούς. Οι πολιτισμοί αυτοί έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Αλλά νομίζω ότι και σήμερα μπορούν, μέσα από τα διδάγματά τους και την κληρονομιά τους, να υπερασπισθούν τρεις βασικές αρχές που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η Ανθρωπότητα κατά τον προορισμό της. Και αυτές είναι οι αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κινέζο αξιωματούχο, για το δώρο προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, κάνοντας λόγο για ένα πολύτιμο κόσμημα του κινεζικού πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Λιού Γιουνσάν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, υπογράμμισε ότι κύριος σκοπός της επίσκεψής του είναι η υλοποίηση των κοινών συμφωνιών, στις οποίες έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο πλευρών και η προώθηση περαιτέρω, της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας και ειδικότερα στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο χωρών.

«Κύριος σκοπός της επίσκεψή μου αυτής είναι να υλοποιήσουμε τις κοινές συμφωνίες που έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο πλευρών μας και να προωθήσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας. Η επίσκεψή μας αυτή αποδίδει μεγάλη σημασία στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών μας. Και αυτό είναι ένα κύριο σημείο και ο κύριος σκοπός της επίσκεψής μου αυτής» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.