Τα διαπιστευτήριά τους επέδωσαν στον ΠτΔ Π. Παυλόπουλο οι πρέσβεις των ΗΠΑ και Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτό)

Τα διαπιστευτήριά τους επέδωσαν στον ΠτΔ Π. Παυλόπουλο οι πρέσβεις των ΗΠΑ και Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο (φωτό)

Η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, Τζεφ Πάιατ, έγινε σε ένα πολύ θερμό, σχεδόν εγκάρδιο κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Πάιατ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Προκόπη Παυλόπουλο σε μια διαδικασία με την οποία επισημοποιείται η έναρξη της θητείας του Αμερικανού διπλωμάτη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. 

Το βράδυ της Δευτέρας ο Τζεφ Πάιατ και η σύζυγός του Μαίρη θα βρίσκονται σε δεξίωση για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του νέου επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα. 

Ο κ. Τζεφ Πάιατ και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος

Ο κ. Παυλόπουλος δέχθηκε επίσης τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ, ο οποίος αναλαμμβάνει τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα στη θέση του Κερίμ Ουράς.

Ο κ. Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ, νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα δέχθηκε επίσης τα διαπιστευτήρια των νέων Πρέσβεων:

–    της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Πακιστάν, κ. Khalid Usman Qaiser και

–    της Δημοκρατίας της Τυνησίας, κ. Lassaad Mhirssi.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.