ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Π.Παυλόπουλος για Ερντογάν: «Στα εθνικά δίκαια δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν υποχωρήσεις»

Π.Παυλόπουλος για Ερντογάν: «Στα εθνικά δίκαια δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν υποχωρήσεις»

Νέο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, διαμηνύοντας σε κάθε τόνο, ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Ελληνικού Ινστιτούτου Θρακικών Μελετών, στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδος και κατ’ επέκταση της Ε.Ε., ορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία δεν επιδέχεται καμίας μεταβολής.

«Στα εθνικά δίκαια και στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν υποχωρήσεις, παραχωρήσεις ή διαπραγματεύσεις» συνέχισε στο ίδιο ύφος.

Αναφερόμενος σ’ όσους κάνουν λόγο για τουρκικές αξιώσεις εσωτερικής κατανάλωσης και αστεϊσμού, υπενθύμισε ότι «πολλά πράγματα ξεκινούν με τη μορφή της κωμωδίας, αλλά καταλήγουν στην τραγωδία» και κατέστησε σαφές ότι «τα εθνικά μας δίκαια και δίκαια της ίδιας της ΕΕ, δεν πρόκειται ποτέ να τα βάλουμε στη ζυγαριά του αστεϊσμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι, η Ελλάδα όχι μόνον επιδιώκει τη φιλία με την Τουρκία, αλλά αποτελεί και την «πόρτα και το παράθυρο» της ίδιας προς τη Δύση και την Ε.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.