Πρ. Παυλόπουλος: «Το 2017 να αποτελέσει έτος-αφετηρία εθνικής ανάτασης»

Πρ. Παυλόπουλος: «Το 2017 να αποτελέσει έτος-αφετηρία εθνικής ανάτασης»

Το μήνυμά του προς τους Έλληνες πολίτες απηύθυνε λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρώτος πολίτης της χώρας ξεκίνησε με την ευχή “το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που η απαισιοδοξία και η έλλειψη προοπτικής πλήττουν την Χώρα μας και τον Λαό μας” και στη συνέχεια έκανε μια εκτενή αναφορά στην οικονομική κρίση, τις σχέσεις με την Ευρώπη και τους γείτονες, αλλά και την αισιοδοξία που όπως είπε έχει για το 2017.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για την ανάγκη, πρώτα από όσους ασχολούνται με τα κοινά και έπειτα από κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, ενώ ειδική μνεία έκανε και στη νεολαία που εξαναγκάζεται να πάρει το δρόμο της ξενιτιας. “Η σκέψη μας πρέπει να στρέφεται περισσότερο προς εκείνους, οι οποίοι υφίστανται με μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες της μεγάλης κρίσης” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος συνεχίζοντας: “Ήτοι προς τους οικονομικώς ασθενέστερους, προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, πρωτίστως δε προς τη νέα γενιά, η οποία πλήττεται από πρωτόγνωρη ανεργία και αναγκάζεται ως και να εγκαταλείψει την Πατρίδα”.

Σε μια αναφορά, μήνυμα προς τους Ευρωπαίους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής στον πυρήνα της ΕΕ. “Είναι ανάγκη ν’ αλλάξει αμέσως η εφαρμοζόμενη σήμερα, εν πολλοίς αδιέξοδη, συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας” σημείωσε και πρόσθεσε: “Πολιτική που συρρικνώνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των περισσότερων κρατών-μελών και επηρεάζει αρνητικώς τόσο την βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Απευθυνόμενος και πάλι προς τη Δύση, έκανε αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και τις δράσεις που πρέπει να ληφθούν από κοινού σε διεθνές επίπεδο. Όπως είπε “το μέγα Προσφυγικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται δίχως την άμεση και οριστική λήξη του πολέμου στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή”

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε όμως ειδική αναφορά, όπως συνηθίζει το τελευταίο διάστημα σε κάθε του δημόσια τοποθέτηση, στα τρία μεγάλα εθνικά θέματα. Σε ό, τι αφορά την επίλυση του κυπριακού, τόνισε πως η Ελλάδα επιθυμεί μια εξεύρεση δίκαιης λύσης, όμως τόνισε πως “η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία”.

Η Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με τον πυρήνα του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και τα κατοχυρωμένα από τις διεθνείς συνθήκες σύνορά της, με σαφείς αναφορές στη γειτονική Τουρκία και το μπαράζ αμφισβητήσεων της Συνθήκης της Λωζάνης από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο. “Η Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με τον πυρήνα του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή” ανέφερε χαρακτηρστικά.

Τέλος, απευθυνόμενος στην πΓΔΜ τόνισε πως “όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε επίσης, όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνταχθούν πίσω από την υπεράσπιση των Εθνικών Στόχων, όποιες και αν είναι οι διαφορές τους. “Καμιά ιδεολογική και πολιτική διαφορά δεν είναι επιτρεπτό να μειώνει την δύναμη της ομόθυμης προσήλωσής μας στην υπεράσπιση των Εθνικών μας Στόχων και των Εθνικών μας Δικαίων” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Η Ελλάδα στέκεται πάντα όρθια και πάντα συνεπής στον διάλογό της με την Ιστορία, την δική της, την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια. Αυτό θα συμβεί και τώρα” είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, εμπνέοντας την αισιοδοξία με την οποία οφείλει ο ελληνικός λαός να ατενίζει το μέλλον.

Η Ελλάδα στέκεται πάντα όρθια και πάντα συνεπής στον διάλογό της με την Ιστορία, την δική της, την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Παυλόπουλος έκλεισε λέγοντας: “Εύχομαι το 2017 ν’ αποτελέσει, με την ορθοφροσύνη και την αποφασιστική συμβολή όλων μας, Έτος-αφετηρία εθνικής ανάτασης”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.