Η νέα Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ

Η νέα Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ

«Είμαι βέβαιη ότι έχω μπροστά μου μια ενδιαφέρουσα θητεία, γεμάτη προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες, να ανανεώσουμε και να εμβαθύνουμε τις ήδη ισχυρές σχέσεις φιλίας μεταξύ της Βρετανίας και της Ελλάδας» δήλωσε η νέα Βρετανίδα πρέσβης στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, η οποία επέδωσε χτες τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η κ. Σμιθ, που μέχρι πρόσφατα ήταν διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας για θέματα Αμερικής, διαδέχεται τον Τζον Κίτμερ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2016.

Η Κέιτ Σμιθ επιστρέφει ως πρέσβης στην Αθήνα, όπου είχε υπηρετήσει ως γραμματέας Β’ Πολιτικών Υποθέσεων & Ακόλουθος Τύπου, από το 1991 ως το 1994.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά ότι ξεκίνησα τη διπλωματική μου καριέρα στην Αθήνα πριν 26 χρόνια. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη μου για την Ελλάδα παραμένουν το ίδιο» είπε σε εξαιρετικά ελληνικά η νέα πρέσβης, κατά τον ολιγόλεπτο χαιρετισμό που απηύθυνε στους προσκεκλημένους της, στη γιορτή που έδωσε χτες βράδυ στην πρεσβευτική κατοικία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδωσε με γλαφυρότητα το σύνθετο περιβάλλον, στο οποίο καλείται να αναλάβει τη θητεία της, επικαλούμενη τη ρήση παλιότερου συναδέλφου της. «Ένας από τους προκατόχους μου, στην εποχή του Βενιζέλου, σχολίασε στην αρχή της θητείας του: “θέλω η θητεία μου να είναι χωρίς ιστορία”. Δεδομένης της συγκυρίας δεν έχω τέτοιες προσδοκίες. Αρκεί να πω, ότι η θητεία μου θα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, γεμάτη προκλήσεις, όμως πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας μια ευκαιρία να ανανεώσουμε τις ήδη ισχυρές σχέσεις φιλίας, μεταξύ της Ελλάδας και της Βρετανίας» είπε. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.