Παυλόπουλος: «Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να συνεργασθούν με βάση την αλληλεγγύη»

Παυλόπουλος: «Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να συνεργασθούν με βάση την αλληλεγγύη»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας, Αντρέι Ντάνκο.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, καθώς και για τις θέσεις του αναφορικά με την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και την κάλυψη του δημοκρατικού κενού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε οι δημοκρατικώς νομιμοποιημένοι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να αποκτήσουν περισσότερες αρμοδιότητες.

Παράλληλα, επισήμανε ότι δίνουμε εξετάσεις σήμερα ως Ευρώπη και έναντι των λαών μας και έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση βασικών αρχών και αξιών. «Και μία από τις αρχές αυτές είναι ο ανθρωπισμός, τον οποίο πρέπει να δείξουμε σε πολλά θέματα και, ιδίως, στο Προσφυγικό.

Εκεί οι λαοί της Ευρώπης, τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συνεργασθούν με βάση την αρχή της αλληλεγγύης, ώστε να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη είναι πιστή στις αρχές, με βάση τις οποίες δημιουργήθηκε και, κυρίως – το λέγω για μια ακόμη φορά – είναι πιστή στην εφαρμογή των αρχών του ίδιου της του πολιτισμού» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας, Α. Ντάνκο, εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον ελληνικό λαό, γι’ αυτόν τον δύσκολο δρόμο που πέρασε τα τελευταία χρόνια και διαβεβαίωσε ότι η Σλοβακία είναι σταθερός παράγοντας, σταθερό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης δυνατός σύμμαχος της προσπάθειας της Ελλάδος να επανέλθει η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημείωσε «τουλάχιστον 80.000 Σλοβάκοι κάθε χρόνο κάνουν την Ελλάδα δεύτερο σπίτι τους, έρχονται εδώ, και εκ μέρους όλων αυτών των Σλοβάκων θέλω να ευχαριστήσω για την πραγματική ελληνική φιλοξενία που νιώθουν στην χώρα σας. Επίσης, θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου ότι από μία χώρα, με τόσο βαθύ και μεγάλο πολιτισμό και τόσο μεγάλη παιδεία, πάραυτα στέλνει τα παιδιά της στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή έχουμε τουλάχιστον 600 Έλληνες φοιτητές στη χώρα μας που σπουδάζουν ιατρική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.