Π.Παυλόπουλους σε Αγκυρα: «Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα επιβάλουν τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου»

Π.Παυλόπουλους σε Αγκυρα: «Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα επιβάλουν τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου»

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα επιβάλουν τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, έναντι πάντων.

«Οσο η Τουρκία παραμένει δέσμια των ανιστόρητων και ανερμάτιστων θέσεών της, που πλήττουν ευθέως το γράμμα και το πνεύμα του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, τόσο περισσότερο θα προκαλεί τη διεθνή κατακραυγή και θα απομονώνεται διεθνώς, υπονομεύοντας, με δική της αποκλειστικώς ευθύνη, την όποια ευρωπαϊκή της προοπτική», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, απονέμοντας τα πτυχία των σπουδαστών της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ήρθε εν μέσω της έντασης στα ελληνοτουρκικά και μετά το νέο εθνικιστικό παραλήρημα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων της Τουρκίας έβαλε στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι εάν συνεχίσει θα «θαφτεί μέσα στη θάλασσα».

Παυλόπουλος: Απομονωμένη η Τουρκία

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως συνεπής υπέρμαχος της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας έχει πια, αντίθετα από την απομονωμένη Τουρκία, την πλήρη και ειλικρινή συμπαράσταση τόσο της διεθνούς κοινότητας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Για εμάς τους Έλληνες και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, θεμελιώδης αρχή και υποχρέωση, στον χώρο της διεθνούς κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ο σεβασμός και η υπεράσπιση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους, έναντι παντός, άρα και έναντι της Τουρκίας», τόνισε ακόμη ο κ. Παυλόπουλος.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η σε βάθος γνώση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου εκ μέρους των στελεχών των ενόπλων δυνάμεών μας συνιστά κρίσιμο σημείο υπεροχής έναντι άλλων, και ιδίως έναντι των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, τα οποία, δυστυχώς, αναγκάζονται να σύρονται πίσω από ανιστόρητες και ανερμάτιστες θέσεις της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέσεις οι οποίες, εσκεμμένως ή όχι, συγχέουν την ισχύ του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου με το, δήθεν, “δίκαιο της ισχύος” και το “δίκαιο του ισχυρού”» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.