ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π.Παυλόπουλος: «Να ζητήσουν συγγνώμη όσοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την ιστορία και την πραγματικότητα»

Π.Παυλόπουλος: «Να ζητήσουν συγγνώμη όσοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την ιστορία και την πραγματικότητα»

Παρών στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωδη της Ξάνθης ήταν την Παρασκευή ο Πρόεδροςτης Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε, κατά την ομιλία του, πως «οι Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας -όπως το πράττουμε άλλωστε για όλα τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια- είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι στο να υπερασπισθούμε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο διηνεκές και έναντι πάντων, την Ελληνικότητα της Θράκης».

Επιπλέον, έστειλε μήνυμα «σ’ εκείνους, οι οποίοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την ιστορία και την πραγματικότητα», τονίζοντας πως η «συμπεριφορά τους επιβάλλει να ζητήσουν συγγνώμη για την συνεχή και κατά συρροήν παραβίαση της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, αντί να προβάλλουν προκλητικώς αβάσιμες και παράνομες αιτιάσεις».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Τιμούμε σήμερα, με αισθήματα Εθνικής Έξαρσης και Υπερηφάνειας, την 100η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ξάνθης, την 4η Οκτωβρίου 1919, ύστερα από διαδοχικές βάρβαρες κατοχές. Απελευθέρωση η οποία, πέραν των άλλων, αποτέλεσε την απαρχή της ενσωμάτωσης της Θράκης στον Εθνικό μας Κορμό.

Η μεγάλη αυτή Επέτειος εκπέμπει πάντοτε πολύτιμα και πολυσήμαντα διδάγματα, ιστορικώς αμαχήτως τεκμηριωμένα, ιδίως δε τα εξής:

Πρώτον, το δίδαγμα της αυθεντικής Ελληνικότητας της Θράκης, της οποίας η αφετηρία χάνεται στα βάθη των αιώνων και την οποίαν ουδόλως αλλοίωσαν οι κατά τ’ ανωτέρω βάρβαρες κατοχές.

Και, δεύτερον, το δίδαγμα ότι εμείς, οι Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας -όπως το πράττουμε άλλωστε για όλα τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια- είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι στο να υπερασπισθούμε, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο διηνεκές και έναντι πάντων, την Ελληνικότητα της Θράκης, με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των κατοίκων της, κατ’ εξοχήν δε με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό της Θρησκευτικής Ελευθερίας.

Και εδώ θέλω να τονίσω, μ’ έμφαση, ότι η τελευταία αυτή επισήμανση απευθύνεται πρωτίστως σ’ εκείνους, οι οποίοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την ιστορία και την πραγματικότητα, δοθέντος μάλιστα ότι η πρότερη αλλά ακόμη και η τρέχουσα υποκριτική, καθ’ όλα, συμπεριφορά τους επιβάλλει να ζητήσουν συγγνώμη για την συνεχή και κατά συρροήν παραβίαση της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, αντί να προβάλλουν προκλητικώς αβάσιμες και παράνομες αιτιάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρόνια Πολλά»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.