ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κ.Τασούλας: Ανακοίνωσε στην Α.Σακελλαροπούλου την εκλογή της ως νέα ΠτΔ

Κ.Τασούλας: Ανακοίνωσε στην Α.Σακελλαροπούλου την εκλογή της ως νέα ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας πήγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και ανακοίνωσε στην Α.Σακελλαροπούλου πως είναι η νέα ΠτΔ.

Λίγα λεπτά νωρίτερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε φτάσει και η αντιπροσωπεία της Βουλής με τους αντιπροέδρους.

Ο κ. Τασουλάς ο οποίος ήταν περιστοιχισμένος από εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου όλων των κομμάτων, ανακοίνωσε στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βούλης και έπειτα από σχετική ομότιμη απόφαση του Κοινοβουλίου, έχω την τιμή να σας ανακοινώσω την εκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Η πρόταση της ΚΟ ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έτυχε ευρύτατης αποδοχής 261 ψήφων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η ψηφοφορία στην ολομέλεια επικυρώνει την «ενωτική και αξιοκρατική υποψηφιότητά σας».

Η εύλογη συνταγματικά και ιστορικά επιταγή για συναινετική επιταγή πέτυχε και με το παραπάνω, είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας ο οποίος εξήρε το έργο και την πορεία της κ. Σακελλαροπούλου, είπε ότι στο πρόσωπό της τιμάται η Δικαιοσύνη ενώ μίλησε για τις σύγχρονες προκλήσεις της χώρας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

Ευχαριστίες Σαεκλλαροπούλου

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση για το βάρος που επωμίζεται.

«Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου βάσει όσων προβλέπει το Σύνταγμα. Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου αποτελεί παράγοντα σταθερότητας , ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή». Και για να γίνει αυτό, όπως είπε,

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση για το βάρος που επωμίζεται. .Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου βάσει όσων προβλέπει το Σύνταγμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, πρόσθεσε, είναι η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας της χώρας.

Με 261 ψήφους η νέα Πρόεδρος της Βουλής

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη από τη Βουλή, με 261 ψήφους, Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που πρότεινε για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός την περασμένη εβδομάδα, στήριξαν, εκτός από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου συγκέντρωσε 261 ψήφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.