Στο πλευρό του ιταλικού λαού η Α. Σακελλαροπούλου – Τι είπε στον Σ. Ματαρέλα

Στο πλευρό του ιταλικού λαού η Α. Σακελλαροπούλου – Τι είπε στον Σ. Ματαρέλα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον ενημέρωσε για την στήριξη του ελληνικού λαού στον ιταλικό.

Εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και το θαυμασμό της για την υπεύθυνη στάση των Ιταλών πολιτών ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έστειλε όμως παράλληλα κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη δοκιμαζόμενη Ιταλία, ευχόμενη στον κ. Ματαρέλα «andrà tutto bene» (όλα θα πάνε καλά).

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά την κ. Σακελλαροπούλου για την ειλικρινή έκφραση συμπαράστασης εκ μέρους της και εξέφρασε την ελπίδα να αντιμετωπισθεί σύντομα και με επιτυχία η πανδημία που δεν γνωρίζει σύνορα και έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων των ανθρώπων.

Ευχήθηκε επίσης η εμπειρία της Ιταλίας να βοηθήσει τις άλλες χώρες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα και με λιγότερα θύματα την πανδημία, επισημαίνοντας ότι τα αυστηρά μέτρα προστασίας είναι εντελώς απαραίτητα για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε, επίσης, τον Ιταλό ομόλογό της για τα συγχαρητήρια και τις ευχές που της απέστειλε για την ανάληψη των καθηκόντων της, εκφράζοντας την επιθυμία η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που συνδέονται με πολύ δυνατές σχέσεις φιλίας, να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.