ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Σχοινά: Τι είπαν για τη γενιά του braindrain

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Σχοινά: Τι είπαν για τη γενιά του braindrain

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και συζήτησαν μεταξύ άλλων για τη Σύνοδος Κορυφής που θα γίνει εντός του Ιουλίου και τις κρίσιμες αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν για την επανεκκίνηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Παράλληλα, έγινε λόγος και για το braindrain, δηλαδή τη συστηματική εκροή νέων επιστημόνων από τη χώρα μας σε χώρες της αλλοδαπής για εργασία. «Έχουμε μπροστά μας έναν ευρωπαϊκό Ιούλιο όπου αναμένουμε με αισιοδοξία την Σύνοδο Κορυφής και τη συμφωνία των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πακέτο ανάκαμψης και την οικονομική επανεκκίνηση», ανέφερε αρχικά ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: «Ήμουν χθες στην Πάτρα κι έλεγα ας είναι αυτή η γενιά του braindrain, η τελευταία γενιά Ελλήνων που αναγκάστηκε να αφήσει την πατρίδα. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αλλαγή σελίδας θα μπορέσει να σημάνει ουσιαστικά και μια νέα εποχή για το οικονομικό και παραγωγικό πρότυπο της χώρας».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την πλευρά της, ανέφερε: «Η πανδημία δοκιμάζει τα αντανακλαστικά της Ευρώπης. Το θέμα της επανεκκίνησης των οικονομιών είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλες τις χώρες, αλλά ιδίως για τη δική μας».

Αναφέρθηκε κι εκείνη στη γενιά του braindrain, δηλώνοντας: «Έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα προς το παρόν και μακάρι να μην κληθεί να πληρώσει ακόμη μεγαλύτερο και να πάνε τα πράγματα από εδώ και πέρα καλύτερα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, μίλησε για το μεταναστευτικό: «Αυτήν την πολύ δύσκολη εξίσωση καλείται να λύσει κι εδώ η Ευρώπη. Προς το παρόν, παρ’ όλα τα βήματα που έχουν γίνει κι έχετε κι εσείς συμβάλει σε αυτό, περιμένουμε με ενδιαφέρον και κάποια αγωνία τολμώ να πω να δούμε κι εκεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η οποία δεν ήταν στο παρελθόν τόσο επαρκής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.