Κ.Σακελλαροπούλου σε Χ.Μάας: Η Ελλάδα προσβλέπει στη γερμανική προεδρία της ΕΕ

Κ.Σακελλαροπούλου σε Χ.Μάας: Η Ελλάδα προσβλέπει στη γερμανική προεδρία της ΕΕ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, στο Προεδρικό Μέγαρο, συζήτησαν για τη συμφωνία στήριξης των οικονομιών που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την τουρκική επιθετικότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το θέμα της Αγίας Σοφίας, το μεγάλο βάρος που φέρει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό, η πανδημία, καθώς και για την κλιματική αλλαγή.

Αστάθεια και κίνδυνοι
Η κα Σακελλαροπούλου επεσήμανε ιδιαίτερα την αστάθεια και τους κινδύνους που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, ενώ αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη συμβολική και πολιτική σημασία που έχει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Παράλληλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ η Ελλάδα προσβλέπει σε πρόοδο στα ζωτικά για τη χώρα μας θέματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο κ. Μάας απένειμε τα εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναγνώρισε τη συμβολή της στη διαχείριση του μεταναστευτικού, καθώς και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω της γεωγραφικής της θέσης και υποσχέθηκε ότι η γερμανική Προεδρία στην ΕΕ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος στα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.