ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ.Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Πλατρών

Κ.Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Πλατρών

H Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Πλατρών.

Η ΠτΔ έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του χωριού Πλάτρες, ενώ στην κεντρική αίθουσα «Γιώργος Σεφέρης» του χωριού, αντιπροσωπεία των κατοίκων της παρέδωσε το «Χρυσό κλειδί» της πόλης, καθώς και τιμητική πλακέτα στην οποία διακρίνεται η Κύπρος. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, όπου θα παραμείνει ως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέγης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Νωρίτερα, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στέγης στην ορεινή Κακοπετριά, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαούρης, ο πρόεδρος του συμπλέγματος Κοινοτήτων Σολέας και κοινοτάρχης Ευρύχου, Ξενοφών Ξενοφώντος, καθώς και αντιπροσωπεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Την ξενάγηση στον ναό και τον χώρο ανέλαβε η αρχαιολογική λειτουργός Φρύνη Χατζηχριστοφή, ενώ ο εκ μέρους τού Μακαριωτάτου θεολόγος π. Μιχαήλ Νικολάου παρουσίασε εν συντομία τη λειτουργική χρήση του ναού διαχρονικά και τη δραστηριοποίηση των πέριξ αυτού χώρων.

Επίσκεψη στην οροσειρά Τρόοδος

Ο π. Μιχαήλ ανέφερε ανάμεσα σε άλλα την ύπαρξη μοναδικών τοιχογραφιών στον ναό, τη διοργάνωση στον χώρο κατασκηνωτικών περιόδων για νέους και νέες από την Κύπρο, αλλά και τη φιλοξενία νέων από τις εκκλησίες τής Μέσης Ανατολής σε κάθε θερινή κατασκηνωτική περίοδο, μία πρωτοβουλία τού Προκαθημένου τής Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Η περιήγηση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έκλεισε με επίσκεψη στην Παναγία του Αρακα, σε κεντρική περιοχή της οροσειράς Τρόοδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου νωρίτερα, στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, τόνισε ότι η επίσκεψή της στην Κύπρο είναι ενδεικτική της ιδιαίτερης σχέσης που συνδέει τις δύο χώρες και της σημασίας που αποδίδει η Ελλάδα στο Κυπριακό. «Η επίσκεψή μου τονίζει ότι οι δύο χώρες έχουν ενιαίο, αρραγές διπλωματικό μέτωπο, με γνώμονα πάντα το κοινό εθνικό συμφέρον και στηριζόμενες πάντοτε στο Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.