ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Κ.Σακελλαροπούλου: «Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε μια επιθετική συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου»

Κ.Σακελλαροπούλου: «Η Τουρκία έχει επιδοθεί σε μια επιθετική συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τον Βούλγαρο ομόλογό της, Ρούμεν Ράντεφ έθιξε τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε η ΠτΔ η Άγκυρα έχει επιδοθεί σε μια επιθετική συμπεριφορά και μια εμπρηστική ρητορική εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου που οδηγούν σε μια πρωτοφανή κλιμάκωση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με τα πρόσφατα συμπεράσματά του, άνοιξε ένα παράθυρο ευκαιρίας στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας υποδεικνύοντας τη μοναδική οδό της διεθνούς νομιμότητας που είναι η αποφυγή μονομερών ενεργειών.

Πάντως, η ΠτΔ τόνισε πως: «η Τουρκία δείχνει επιμονή στη συνέχιση της παραβατικής συμπεριφοράς, με πρόσφατα παραδείγματα τη δυνατότητα άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και τη συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά στην κυπριακή ΑΟΖ. Και φυσικά το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι η νέα έξοδος του “Oruc Reis”, το οποίο θα συνεχίσει παραβατικές δραστηριότητες στην περιοχή που μπορεί να φθάσουν έως και 6,5 μίλια έξω από το Καστελόριζο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, εξήρε τις σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας, οι οποίες έχουν βάθος χρόνου και στηρίζονται στο κοινό όραμα για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία όχι μόνο στις δυο χώρες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.