ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Σακελλαροπούλου: «Το κλείσιμο των σχολείων ήταν μία δύσκολη απόφαση – Ήταν αναγκαίος ο περιορισμός των μετακινήσεων»

Κ.Σακελλαροπούλου: «Το κλείσιμο των σχολείων ήταν μία δύσκολη απόφαση – Ήταν αναγκαίος ο περιορισμός των μετακινήσεων»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει όσα σχολεία είχαν παραμείνει ανοικτά έως τις 30 Νοεμβρίου.

Η κ. Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο Facebook τονίζει ότι “επειδή η πανδημία καλπάζει – και παρότι δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί δεν αποτέλεσαν εστίες, η ανάγκη να περισταλεί ο συγχρωτισμός των ενηλίκων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις τους, επέβαλε μια δύσκολη απόφαση, που ως την τελευταία στιγμή πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε”.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση που έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

“Η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών που μόλις ανακοινώθηκε δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για τα παιδιά, τους γονείς, τους δασκάλους, μια νέα σειρά από προβλήματα – οικογενειακού προγραμματισμού, εκπαιδευτικού συντονισμού, ενδεχόμενης ψυχολογικής επιβάρυνσης– που καλούνται να διαχειριστούν. Ωστόσο, η πανδημία καλπάζει – και παρότι δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί δεν αποτέλεσαν εστίες υπερμετάδοσης, παρότι τα παιδιά έμαθαν από νωρίς ότι πρέπει να προστατεύονται και να προστατεύουν και πειθάρχησαν με συγκινητική προθυμία στις υποδείξεις των δασκάλων τους, η ανάγκη να περισταλεί ο συγχρωτισμός των ενηλίκων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις τους επέβαλε μια δύσκολη απόφαση, που ως την τελευταία στιγμή πιστεύαμε πως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε.

Οι εξαιρετικές συνθήκες στις οποίες ζούμε υποχρεώνουν στη λήψη εξαιρετικών μέτρων. Κανείς δεν θέλει τα σχολεία κλειστά, τα παιδιά απομονωμένα στο σπίτι, μακριά από τους φίλους και τους δασκάλους τους, μακριά από τους χώρους όπου κατ’ εξοχήν μαθαίνουν τη συνεργασία και τη συμμετοχή, τον σεβασμό και την υπευθυνότητα, όπου, με δυο λόγια, κοινωνικοποιούνται. Ωστόσο το πρόκριμα αυτής της δύσκολης περιόδου είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Το μάθημα που πρόλαβαν να δώσουν οι δάσκαλοι και να εμπεδώσουν τόσο γρήγορα τα παιδιά, ότι για να είναι τα ίδια καλά πρέπει να είναι καλά και οι γύρω τους και ότι η ευτυχία του συνόλου επιτυγχάνεται όταν η ατομική ευθύνη συναρτάται με την κοινωνική υποχρέωση και την πολιτειακή μέριμνα, είναι μάθημα για όλους μας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.