Κ.Σακελλαροπούλου: «H Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

Κ.Σακελλαροπούλου: «H Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στην έδρα των φρουρών του Αιγαίου, της 130ης Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και έστειλε το δικό της μήνυμα.

Πάσχα στο Αιγαίο επέλεξε να κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στέλνοντας ένα «μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας» προς όλους.

Η κα Σακελλαροπούλου σημείωση επίσης πως η Ελλάδα «επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λήμνου, όπου η έδρα των φρουρών του Αιγαίου, της 130ης Σμηναρχίας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, συναντήθηκε με ιπταμένους και τεχνικούς των αεροσκαφών τύπου F16 που εδρεύουν εκεί και των ελικοπτέρων Super Puma που πραγματοποιούν έρευνες και διασώσεις στο Αιγαίο. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνεχάρη και ευχήθηκε σε όλους.

«Το υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το φρόνημα και την αποφασιστικότητα που διακατέχει τα πληρώματα επιφυλακής, ιπτάμενους και τεχνικούς, καθώς και το προσωπικό της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας» είπε.

Για την ίδια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «είναι όλοι αυτοί που, αγνοώντας κούραση και προσωπικό κόστος, υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Όλοι που, με πίστη, μαχητικότητα και συνέπεια, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση και κάθε κίνδυνο».

«Η Ελλάδα, ένα σύγχρονο κράτος στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της, σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν. Και η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό, είπε απευθυνόμενοι στα πληρώματα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, είστε εσείς, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα» υπογράμμισε έπειτα.

Στη συνέχεια, με ελικόπτερο μετέβη στον Αϊ Στράτη, με πρώτο συμβολικό σταθμό τον οικισμό του Αγίου Ευστρατίου το Ακρωτήριο Σιαλμά (τέως Τρυπητή) όπου το μνημείο του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά, «του πρώτου νεκρού πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε αερομαχία στο Αιγαίο».

Αφού κατέθεσε στεφάνι υποκλίθηκε «στη μνήμη του 27χρονου Υποσμηναγού που στις 18 Ιουνίου 1992, έχασε τη ζωή του εδώ, στη θαλάσσια περιοχή του Αϊ Στράτη, υπερασπιζόμενος τον εθνικό μας εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη».

Τέλος, όπως είπε λίγο πριν αναχωρήσει για τη συνάντησή της με ανθρώπους του νησιού είπε «η ηρωική πράξη του υποσμηναγού δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η πατρίδα τον ευγνωμονεί. Όπως ευγνωμονεί και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία διασφαλίζουν καθημερινά την ακεραιότητα των συνόρων μας και την εθνική μας κυριαρχία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.