ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H K.Σακελλαροπούλου «τίμησε» τον Διονύσιο Σολωμό (φωτο)

H K.Σακελλαροπούλου «τίμησε» τον Διονύσιο Σολωμό (φωτο)

Σε εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό παρέστη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον Εθνικό Κήπο. Έχοντας «πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής του», μετουσίωσε σε λαγαρή, δημοτική γλώσσα, το εθνικό ιδεώδες, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον εθνικό ποιητή.

Κατά τον χαιρετισμό της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε χαρά και συγκίνηση για τη συμμετοχή της στην τελετή, μπροστά στην προτομή του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, παραμονές της επετείου της ενσωμάτωσης της Επτανήσου στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον Διονύσιο Σολωμό «τον φαντάζομαι, νεότατο, να γράφει πυρετωδώς τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν στον λόφο Στράνη της Ζακύνθου, ενώ ο αντίλαλος από τα κανόνια στην απέναντι ακτή ζωντάνευε στα μάτια του το δράμα του αγώνα των Μεσολογγιτών. Και να μετατρέπει τη θύελλα των συναισθημάτων του στον μοναδικό διάλογο φωτός και σκότους, τραγικότητας και γαλήνης, που χαρακτηρίζει την ποίησή του».

Η κ. Σακελλαροπούλου συνεχάρη, επίσης, τους διοργανωτές «για την ωραία ιδέα να τιμήσουμε και εμείς εδώ, στην Αθήνα, τον ποιητή, που σε όλο το έργο του υποστήριξε και υπερασπίστηκε το υψηλό ιδανικό της εθνικής, ηθικής και πνευματικής ελευθερίας ως το υπέρτατο αγαθό που νοηματοδοτεί τη ζωή και κατανικά τον θάνατο. Τον ποιητή, που έχοντας «πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής του», μετουσίωσε σε λαγαρή, δημοτική γλώσσα, το εθνικό ιδεώδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.