ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκπρόσωπος Τύπου ΚΕΛΑΝ: «Σύμφωνα με τον Π.Παυλόπουλο, ο Κ.Μητσοτάκης παίζει το παιχνίδι των Τούρκων»

Εκπρόσωπος Τύπου ΚΕΛΑΝ: «Σύμφωνα με τον Π.Παυλόπουλο, ο Κ.Μητσοτάκης παίζει το παιχνίδι των Τούρκων»

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για την Επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821 με θέμα: «Η Χίος κατά την Εθνεγερσία του 1821», ήρθε και άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, επισημαίνοντας ότι η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μια, η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και τίποτε άλλο, αλλά και ότι «όποιος αναφέρεται σε θαλάσσιες ζώνες παίζει το παιχνίδι των Τούρκων».

Τη δήλωση αυτή ανέδειξε πολιτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Πάρις Κουρτζίδης, ο οποίος με δήλωσή του τονίζει ότι «ο κ. Παυλόπουλος έρχεται κατ’ ουσίαν να επαναφέρει στο σωστό δρόμο τον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν από το επίσημο δείπνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας από το Παρίσι στην ελληνική κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ1), είχε απροκάλυπτα αναφερθεί σε πολλές “διαφορές” με την Τουρκία, “αμοιβαίες υποχωρήσεις” και “θαλάσσιες ζώνες”».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Πάρι Κουρτζίδη:

«Μείζον εθνικό ζήτημα -στρατηγικής- εγείρουν οι δηλώσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ότι “όποιος αναφέρεται σε θαλάσσιες ζώνες παίζει το παιχνίδι των Τούρκων”. Ο κύριος Παυλόπουλος έρχεται κατ’ ουσίαν να επαναφέρει στο σωστό δρόμο τον κύριο Μητσοτάκη, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα, λίγο πριν από το επίσημο δείπνο με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας από το Παρίσι στην ελληνική κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ1), είχε απροκάλυπτα αναφερθεί σε πολλές “διαφορές” με την Τουρκία, “αμοιβαίες υποχωρήσεις” και “θαλάσσιες ζώνες”.

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως όλα δείχνουν καθόλου τυχαία, επιλέγει να πλέξει το εγκώμιο στον κύριο Δένδια, αποφεύγοντας επιδεικτικά να αναφερθεί στον πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι ‘’ευτυχώς, η γραμμή του ΥΠΕΞ ήταν, είναι και θα παραμείνει σαφής: Μια διαφορά, με βάση το Διεθνές δίκαιο, υπό τους όρους των δηλώσεων που έχουν γίνει από την Ελλάδα, από το 2015, σχετικά με την έκταση της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου της Χάγης”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ απαιτεί από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ψήφιση της ελληνογαλλικής συμφωνίας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, να ξεκαθαρίσει τελικά πόσες διαφορές έχουμε -μία ή περισσότερες- με την Τουρκία και ποια ή ποιες είναι. Σε κάθε άλλη περίπτωση, υπάρχει τεράστιο και επικίνδυνο χάσμα μεταξύ πρωθυπουργού, ΥΠΕΞ και εθνικής γραμμής.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.