Νέα ενδοκομματική σύγκρουση στη ΝΔ: Ν. Δένδιας υπέρ ΚΚΕ και κατά Κ.Μπογδάνου!

Νέα ενδοκομματική σύγκρουση στη ΝΔ: Ν. Δένδιας υπέρ ΚΚΕ και κατά Κ.Μπογδάνου!

Ως νέα ενδοκομματική σύγκρουση στη ΝΔ θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η παρέμβαση του Ν. Δένδια ουσιαστικά υπέρ ΚΚΕ και κατά του Κ.Μπογδάνου σήεμρα στην συνεδρίαση της Βουλής!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα της Κύπρου στα οποία περιλαμβάνονταν και αντικομουνιστικά δεδομένα προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Στην συνέχεια όμως στην αντιπαράθεση παρενέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας οποίος όμως βρέθηκε να… «αδειάζει» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο!

Η αρχή έγινε με την ομιλία του Κ.Μπογδάνου. Σε αυτή μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο Γριβας ελεγε εχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελεγε ηταν οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ.Μπογδάνος ανταπάντησε λέγοντας ότι ο αντικομμουνισμός είναι μορφή του φιλελευθερισμού. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Δρίτσας που αναφέρθηκε σε συμμετοχή του Κ.Μπογδάνου σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Η.Κασιδιάρη.

Ο Κ.Μπογδάνος παραδέχθηκε την συμμετοχή του τονίζοντας όμως ότι εκεί βρίσκονταν και ο βουλευτής της Ν.Δ Ζησης Τσικαλάγιας όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου του Νομού Φλώρινας.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη σε πολύ έντονο ύφος στην συζήτηση ο παριστάμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Με αιχμές εναντίον του Κ.Μπογδάνου.

Όπως είπε «δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας για να συζητήσουμε την επιβίωση της χώρας στο μέλλον». Αναφέρθηκε στην εκδήλωσε σημειώνοντας πως «εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφοι οποίος παρέστη στην εκδήλωση για το βίτσιο ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση οικονομικού οφέλους είναι απαράδεκτη και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη».

Πρόσθεσε πως «εκ μέρους της κυβέρνησης ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Σία Αναγνωστοπούλου, ζήτησε από το προεδρείο να παρέμβει για την επίθεση του Κ.Μπογδάνου εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.