ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σάλος με τον Κ.Μητσοτάκη – Είχε σκοπό να παρακολουθήσει αναμέτρηση μπάσκετ

Αφού έχει λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας

Σάλος με τον Κ.Μητσοτάκη – Είχε σκοπό να παρακολουθήσει αναμέτρηση μπάσκετ

Έντονες αντιδράσεις και όχι άδικα προκάλεσε η φημολογούμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Μονακό.

Η «είδηση» που είδε το φως της δημοσιότητας λίγη ώρα πριν το τζάμπολ εξαφανίστηκε προ της λαϊκής κατακραυγής και ο πρωθυπουργός έμεινε μακριά από τη …φωτιά.

Ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ΣΕΦ, παρ’ όλο που μέσα ενημέρωσης φίλα προσκείμενα με το Μέγαρο Μαξίμου μετέδωσαν τη σχετική πληροφορία περίπου 1-2 ώρες πριν τον αγώνα (γύρω στις 8 το βράδυ). Φαίνεται ότι ο σάλος που ξέσπασε στα social media για την έλλειψη ενσυναίσθησης του Κ.Μητσοτάκη ματαίωσε το όποιο σχέδιο για βόλτα αναψυχής.

Η «είδηση» μεταδόθηκε περίπου 1 ώρα πριν τον αγώνα, προφανώς μετά από κυβερνητική διαρροή, και δημοσιεύτηκε σε αρκετά μέσα: in.gr, The Toc, Newpost Sport FM, to10, Φως, Φίλαθλος και άλλα.

Μάλιστα το in.gr, με τις γνωστές σχέσεις με την πρωθυπουργική «αυλή», κράτησε το θέμα αναρτημένο μέχρι αργά, ακόμα και όταν ήταν εμφανές ότι δεν επρόκειτο να μεταβεί ο Μητσοτάκης στο γήπεδο. Ο ιστότοπος αποκαλούσε τον πρωθυπουργό «δεδηλωμένο υποστηρικτή» του Ολυμπιακού.

Το thetoc.gr επικαλέστηκε συνεργάτες του πρωθυπουργού για την πληροφόρησή του, ενώ ο ραδιοσταθμός Over FM μετέδωσε την πληροφορία από το ΣΕΦ, με ευθύνη του διευθυντή του, Γιώργου Κογκαλίδη. Δεν είναι άλλωστε θέμα που προσφέρεται για ανεύθυνες διαρροές η επίσκεψη ενός πρωθυπουργού σε γήπεδο μπάσκετ, έστω και «ινκόγνιτο». Προφανώς υπήρξε επίσημη διαρροή πριν “μαζευτεί” το θέμα.

Λίγο πριν το τζάμπολ του αγώνα, και ενώ το θέμα “έπαιζε” παντού, ο δημοσιογράφος του Sport FM Νίκος Ζέρβας μετέδωσε στο Twitter, ότι «σύμφωνα με διαρροές από πολιτικούς συντάκτες», οι υποχρεώσεις του πρωθυπουργού δεν θα του επέτρεπαν τελικά να πάει στο γήπεδο.

Η απάντηση του πολιτικού συντάκτη του Star Γιώργου Ευγενίδη (με στενές σχέσεις με τη Ν.Δ.) κάτω από το «τουίτ» του Ζέρβα ήταν εύγλωττη μέσα από τις τρεις λέξεις της: «Δεν θα έρθει». Από τα παραπάνω συμπεραίνεται, ότι το θέμα ήταν υπαρκτό και όχι …αρβύλα. Ειδάλλως, θα υπήρχε κατηγορηματική διάψευση της είδησης.

Στις 1-2 ώρες που το θέμα έμεινε «ζωντανό» στα social media, η κατακραυγή ενάντια στον Μητσοτάκη, ήταν πρωτοφανής. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο πρωινό ο Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε μαζί με τη Μαρέβα σε βαρκάδα στη Ρόδο (πριν το στιγμιότυπο εξαφανιστεί «μυστηριωδώς» από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης). ΄

Η πληροφορία ότι ο ανέμελος πρωθυπουργός αποφάσισε να περάσει το βράδυ της Παρασκευής παρακολουθώντας μπάσκετ απτόητος από την επέλαση της πανδημίας και το ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς και από την κατακραυγή για τον ξυλοδαρμό των πυροσβεστών από τα ΜΑΤ (όπου ένας πυροσβέστης κατέληξε στο χειρουργείο με αποκολλημένο δάχτυλο), ξεσήκωσε τους χρήστες του Twitter -και όχι μόνο.

Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβήθηκε και πιθανές αντιδράσεις μέσα στο γήπεδο -με αποδοκιμασίες και ύβρεις- αφού τον αγώνα παρακολουθούν περίπου 8.000 θεατές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα ήταν η πρώτη εμφάνιση του πρωθυπουργού σε γήπεδο μπάσκετ ή ποδοσφαίρου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.