Παράνομες προσλήψεις «δικών μας παιδιών» επί υπουργίας Α. Γεωργιάδη (2013-14) με ζημία 1,5 δις για το ελληνικό δημόσιο την ώρα που έκοβα τις συντάξεις

Σε δύο δίκες με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για δεκάδες παράνομες προσλήψεις ημετέρων παραπέμπονται πρώην στελέχη του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με δύο παραπεμπτικά βουλεύματα τα οποία εξέδωσε η Δικαιοσύνη, και τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα το documentonews.gr, η συνολική ζημία του ΚΕΕΛΠΟ ανέρχεται συνολικά σε 1,6 εκατ. ευρώ.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη και πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του και συνεργάτης του Αδ. Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, και η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ και διορισμένη πλέον στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία εποπτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αικατερίνη Πολύζου. Η δεύτερη υπόθεση για την οποία παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργήματα αφορά σε 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14.

Ειδικότερα, το Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ’ αριθμόν 117/2022 παραπέμπει στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου, τον φίλο του Άδωνί Γεωργιάδη και πολιτευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του και συνεργάτη του Αδ. Γεωργιάδη Ανδρονίκη Θεοφιλάτου αλλά και την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου, προκειμένου να δικαστούν κατά περίπτωση για τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη, για τις παράνομες προσλήψεις 22 συνεργατών στο ΚΕΕΛΠΠΝΟ. Οι προσλήψεις έγιναν την περίοδο 2013 – 2014, και φέρεται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα να ζημιώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 251.629 ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση οι παράνομες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά επί υπουργίας του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Οι συγκεκριμένοι εξωτερικοί συνεργάτες «εντάχθηκαν μη νόμιμα στη μισθοδοσία του ΚΕΕΛΠΝΟ τουλάχιστον από την 31-10-2013, σταδιακά ανάλογα με τον χρόνο πρόσληψης ενός εκάστου εξ αυτών και μέχρι και τον Μάιο του έτους 2014».

Όπως αναφέρει το documentonews.gr, το δεύτερο βούλευμα που εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο (υπ.αριθμόν 118/2022) παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου, τον φίλο του Αδωνη Γεωργιάδη και πολιτευτή της ΝΔ Σταμάτη Πουλή, τη σύζυγό του και συνεργάτη του Αδ. Γεωργιάδη Ανδρονίκη Θεοφιλάτου αλλά και την πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου. Τα αδικήματα που τους αφορούν κατά περίπτωση είναι για τις κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη

Η υπόθεση αφορά σε ακόμη 74 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-14 από τις οποίες ζημιώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 1,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «προσλήψεις – συνεργασίες» διάφορων ειδικοτήτων, είτε διοικητικών υπαλλήλων είτε γιατρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υγ Στην φωτογραφία ο Άδωνης Γεωργιάδης με τον Σταμάτη Πουλή…