ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Βουλευτής ΝΔ Β.Γιόγιακας: Δίκαιο και σωστό μέτρο το κόψιμο των αποδοχών κατά 50% στους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν

Βουλευτής ΝΔ Β.Γιόγιακας: Δίκαιο και σωστό μέτρο το κόψιμο των αποδοχών κατά 50% στους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας, προκάλεσε την κοινή γνώμη με τις δηλώσεις του για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία οι γονείς που έχουν παιδιά που νοσούν με κορωνοϊό τιμωρούνται με μείωση αποδοχών κατά 50%.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι το κόψιμο των αποδοχών των γονέων κατά 50% είναι δίκαιο και σωστό μέτρο!

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση δια του Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι γονείς που θα πάρουν άδεια ειδικού σκοπού επειδή το παιδί τους νόσησε από κορωνοϊό, θα πληρώνονται μόνο το 50% του μισθού τους για τις τέσσερις μέρες της αδείας, εκ των οποίων τις τρεις θα τις πληρώνει ο εργοδότης και την τέταρτη το ασφαλιστικό ταμείο του εργαζομένου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αναλγησίας την 5η ημέρα της άδειας θα πρέπει να την παίρνει ο εργαζόμενος γονιός από την κανονική του άδεια. Το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε ότι το κόψιμο του 50% των αποδοχών προβλέπεται από τον νόμο. Μόνο που απέκρυψε να πει ότι κατά τη διάρκεια του πανδημικού κύματος η άδεια ειδικού σκοπού λόγω κορωνοϊού αποζημιωνόταν στο 100% των αποδοχών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.