Ν.Χαρδαλιάς: Τώρα μας κάνει και μαθήματα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης

H ανάρτηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας

Ν.Χαρδαλιάς: Τώρα μας κάνει και μαθήματα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης

O υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε ένα story στο Instagram το οποίο προκάλεσε ποίκιλα δηκτικά σχόλια.

=Με φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται βλοσυρός και σκληρός σα να είναι αφίσα από «b movie», ο υφυπουργός μας στέλνει μήνυμα εις την αγγλικήν γράφοντας « Don’t wish it were easier wish you were better. Don’t wish for less problems, wish for more skills». Σε απλά ελληνικά: «Μην εύχεσαι να ήταν πιο εύκολο, να εύχεσαι να είσαι καλύτερος. Μην επιθυμείς λιγότερα προβλήματα, να επιθυμείς περισσότερες δεξιότητες».

Επειδή ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν αποδίδει τα credits της ρήσης, το ψάξαμε λίγο και είδαμε ότι είναι μια από τις πιο κοινές συμβουλές που έδινε ο επιχειρηματίας Τζιμ Ρον (1930-2009).

Ο Ρον, έκανε, επίσης, καριέρα ως ομιλητής για θέματα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης ενώ έχει γράψει και σχετικά βιβλία. Όπως «Τα 5 βασικά κομμάτια στο παζλ της ζωής» και «Οι 12 στύλοι της επιτυχίας» που έχουν μεταφραστεί και στη χώρα μας.

Η φράση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, δεν ανήκει στον Τζιμ Ρον αλλά στον μέντορά του Τζον Ερλ Σόεφ, (1916-1965) που ήταν επίσης επιχειρηματίας και έγινε γνωστός ευρύτερα ως ομιλητής περί των «νόμων της επιτυχίας» και ποια βήματα πρέπει να κάνει ο καθένας για να επιτύχει όσα έχει ονειρευτεί.

Ο Τζιμ Ρον πρόβαλε το τρίπτυχο πιο δυνατός, πιο σοφός, καλύτερος. Έκανε ομιλίες – μαθήματα για το πώς θα ξεπεράσει κανείς τον προσωπικό «χειμώνα», τον οικονομικό «χειμώνα», τον κοινωνικό «χειμώνα».

Και η απάντηση ήταν τα λόγια του μέντορά του Τζον Ερλ Σόεφ: «Μην εύχεσαι να ήταν πιο εύκολο, να εύχεσαι να είσαι καλύτερος. Μην επιθυμείς λιγότερα προβλήματα, να επιθυμείς περισσότερες δεξιότητες. Μην επιθυμείς λιγότερες προκλήσεις, να εύχεσαι περισσότερη σοφία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε εάν ο Νίκος Χαρδαλιάς βρήκε τη ρήση στο χάος του διαδικτύου και απλώς την πόσταρε επειδή του φάνηκε ενδιαφέρουσα ή πράγματι έχει εντρυφήσει στους Ρον και Σόεφ, κάνοντας μαθήματα αυτοβελτίωσης και προσωπικής ανάπτυξης για να πειστεί ότι μπορεί όλα να τα καταφέρει, ότι μπορεί όλα όσα ονειρεύεται να τα κατακτήσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.