Το κλείσιμο των σχολείων σε πολλές περιοχές της χώρας αποφάσισε η κυβέρνηση λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς», έτσι χιλιάδες παιδιά καλούνται σήμερα να κάνουν τηλεκπαίδευση, γιατί αλλιώς θα πάρουν απουσίες.

Παρόλα αυτά η απόφαση της κυβέρνηση πάρθηκε… «στο πόδι» και ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή, έτσι πολλά είναι τα παιδιά που δεν μπορούν σήμερα να κάνουν τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να χάνουν το μάθημα τους και να γεμίζουν με απουσίες.

Αρχικά το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε μικρότερα παιδιά, τα οποία έπρεπε να μπουν στις 8 το πρωί στους υπολογιστές τους, όμως οι γονείς τους απουσίαζαν από το σπίτι (λόγω δουλειάς) με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή.

Εκτός από αυτό πολλά παιδιά δεν έχουν καν υπολογιστή και δεν πρόλαβαν να κανονίσουν με κάποιον συγγενή ή φίλο της οικογένειας για να κάνουν εκεί μάθημα. Πρόβλημα εντοπίζεται και σε οικογένειες που έχουν δύο ή τρία παιδιά, καθώς θα πρέπει να μοιραστούν τον υπολογιστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και φυσικά ένα μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η τηλεκπαίδευση δεν έγινε και μεσημέρι, όπως τότε με τον Covid-19, για να αποφευχθούν τα παραπάνω προβλήματα.