Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει δεχθεί έντονη κριτική τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανικανότητας του να διαχειριστεί την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Πρόκειται για τον Κύπριο υπουργό που ήρθε το καλοκαίρι για να μας «σώσει», καθώς τότε η χώρα είχε κατακαεί και επί της ουσίας πήρε τη θέση του Νίκου Χαρδαλιά. Με τη διαφορά βεβαίως ότι δημιουργήθηκε και νέο υπουργείο για να αναλάβει.

Ποιος είναι όμως ο Χ.Στυλιανίδης που ήρθε για να μας «σώσει», αλλά δεν μας έσωσε.

Ο Χ.Στυλιανίδης ήταν μέλος της νεολαίας «Ρήγας Φεραίος» του ΚΚΕ Εσ., εκ των στενών φίλων του Κώστα Σημίτη και ιδρυτής του παραρτήματος Κύπρου του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ), κυβερνητικός εκπρόσωπος του Γλαύκου Κληρίδη και Νίκου Αναστασιάδη, βουλευτής, φανατικός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν και από τους κύριους εκφραστές του «σκληρού» συμβιβασμού στο Κυπριακό, εκλεκτός συνομιλητής του «Ποταμιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξαργύρωσε τη στήριξή του στο σχέδιο Ανάν με μια υψηλή θέση στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, ως επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, όπου έγινε γνωστός για το σύστημα RescEU, δηλαδή ένα σύστημα για τον συντονισμό των ευρωπαϊκών χωρών σε περιόδδους κρίσης. Όπως είναι λογικό, η επαφή και οι γνώσεις του για το ελλαδικό σύστημα ήταν ελάχιστες και αυτό φάνκε με την αντιμετώπιση της πρώτη κρίσης.