ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

K. Χατζηδάκης: «Μην μας κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ που άφησε την ΔΕΗ να ρημάξει – 700 εκ. σε 45 ημέρες θέλει η ΔΕΗ!»

K. Χατζηδάκης: «Μην μας κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ που άφησε την ΔΕΗ να ρημάξει – 700 εκ. σε 45 ημέρες θέλει η ΔΕΗ!»

«Η ΔΕΗ χρειάζεται ένεση ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ σε διάστημα 45 ημερών για να κρατηθεί όρθια», αναφέρει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του.

Σχετικά με την πηγή άντλησης του ποσού, ο υπουργός δεν δίνει λεπτομέρειες, αναφέροντας πως «πρέπει να βρεθεί με διάφορους τρόπους», ενώ θέτει ως πρώτο κρίσιμο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την 24η Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται η δημοσιοποίηση της νέας έκθεσης του ορκωτού λογιστή. Ο δεύτερος σταθμός, προσθέτει ο κ. Χατζηδάκης, είναι η 31η Οκτωβρίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να συμφωνήσει με την ΕΕ για τα διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης ασκεί κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, λέγοντας ότι «εκείνοι που οδήγησαν τη ΔΕΗ εδώ, κουνάνε το δάκτυλο σε εμάς, που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα. Εκείνοι που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, προσπαθούν να φορτώσουν την απαξίωση σε εμάς…». Όπως τονίζει ο ίδιος, πέρα από την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, σημαντικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγγέλλει επίσης την άμεση ιδιωτικοποίηση της εμπορίας και της διανομής της ΔΕΠΑ, την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων και την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.