ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τι έλεγε ο Ν.Κοτζιάς το 2016 για τους 8 στρατιωτικούς – Μ.Τσαβούσογλου: «Ο Κοτζιάς μου είπε ότι θα γίνει έκδοση»

Τι έλεγε ο Ν.Κοτζιάς το 2016 για τους 8 στρατιωτικούς – Μ.Τσαβούσογλου: «Ο Κοτζιάς μου είπε ότι θα γίνει έκδοση»

Ο Νίκος Κοτζιάς με ανακοίνωση του διέψευσε την ιστοσελίδα Nordic Monitor ότι συζητούσε την έδκοση των 8 στην Τουρκία, κάνοντας λόγω για «τριτοκλασσάτες» ιστοσελίδες και διαρροές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Όμως αν ανατρέξουμε στις δηλώσεις του από το 2016, τις πρώτες ημέρες της άφιξης των Τούρκων, όσο και σε εκείνες του Μελβούτ Τσαβούσογλου θα δούμε πως πράγματι υπήρξε μία συνομιλία σε «φιλικό κλίμα» όσον αφορά την υπόθεση.

Άλλωστε στην αρχή δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το οι αποφάσεις για την παροχή ασύλου ήταν αρνητικές στον πρώτο βαθμό από την υπηρεσία Ασύλου.

Ο κ.Κοτζιάς τότε σε επικοινωνία του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, είχε επαναλάβει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το μείζον θέμα, λέγοντάς του πως η απόπειρα ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης συνιστά πραξικοπηματική και γι’ αυτό κολάσιμη ενέργεια, όσον αφορά δε το αίτημα χορήγησης ασύλου στους συγκεκριμένους οκτώ, ο Υπ. Εξωτερικών είπε πως

«το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το διεθνές δίκαιο, τονίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων για τα οποία οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται, καθώς αυτά αφορούν παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του όμως ο ίδιος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε πως «Η Ελλάδα θα εκδώσει τους οκτώ αξιωματικούς απλώς αποτελεί διαδικαστικό ζήτημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κ.Κοτζιάς μου ανέφερε ότι οι αξιωματικοί έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ότι δεν μπορεί να τους δοθεί πολιτικό άσυλο αλλά πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία. Συνεπώς μόλις ολοκληρωθεί ο διαδικασία θα γίνει η έκδοση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.