Ο Κ.Μητσοτάκης «τελείωσε» το σενάριο που θέλει τον Α.Σαμαρά υποψήφιο για ΠτΔ

Ο Κ.Μητσοτάκης «τελείωσε» το σενάριο που θέλει τον Α.Σαμαρά υποψήφιο για ΠτΔ

Μπορεί να μην αποκάλυψε ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, αλλά φωτογραφίζει ποιους αποκλείει ενώ τα ονόματά τους ακούγονται εδώ και πολύ καιρό στην «προεδρολογία».

Κατά την τοποθέτησή του, σήμερα στη Βουλή, κατά τη ψήφιση της Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο τρόπο επιλογής του προσώπου, κάνοντας μία αναφορά – γρίφο, η οποία, ωστόσο, δείχνει τη γενικότερη διάθεση της παρούσας κυβέρνησης να επιτυγχάνει συναινέσεις σε προτάσεις, όπως για παράδειγμα με τη ψήφο των αποδήμων.

Ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, δήλωσε πως ο τρόπος που θα προτείνουμε δεν αναιρεί την πολιτική ευθύνη για επίτευξη πλειοψηφίας, όπου για την πρόταση προσώπου η κυβέρνηση αναζητά την ευρύτερη μεγαλύτερη συναίνεση.

Με την τοποθέτησή του αυτή ο κ. Μητσοτάκης αφήνει να εννοηθεί ότι η πρόταση του θα επιδιώξει να μην ψηφιστεί μόνο με 151 ψήφους, αλλά να είναι ένα πρόσωπο υπερκομματικό, με το μυαλό όλων να πηγαίνει ότι είναι ανοιχτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η ανανέωση της θητείας του παρόντος Προέδρου.

Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος “εγκαινιάζεται”…. και επισήμως η φάση εισόδου στη σεναριολογία για τη πρόταση της ΝΔ. Πλέον, η κάθε κυβέρνηση αποκτά τη δυνατότητα να προτείνει τον ανώτατο πολιτειακό αξίωμα, δεν θα απαιτείται η διάλυση της Βουλής, καθότι αρκούν 151 ψήφοι για την εκλογή του.

Η θητεία του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020 και η συζήτηση για το νέο πρόσωπο στο Προεδρικό Μέγαρο έχει φέρει στο προσκήνιο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ υπάρχουν εισήγησεις για ανανέωση της πενταετίας του νυν Προεδρου. Μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν βλέπουν αρνητικά μια δεύτερη θητεία του κ. Παυλόπουλου, όπως έχει πει και ο ίδιος ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Τι είχε πει το 2015
Ωστόσο, αυτό θα ήταν αντιφατικό διότι υπενθυμίζεται πως στις 31 Μαρτίου 2015, με επιστολή του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξηγήσει τους λόγους που δεν θα ψήφιζε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διαχωρίζοντας τη θέση του από τη στάση του κόμματος.

Εντονη είναι η τάση εντός της ΝΔ υπερ της της υποψηφιότητας του Αντώνη Σαμαρά, με μία σειρά στελεχών, τις τελευταίες ημέρες να τοποθετούνται δημοσίως, όπως ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης «για μένα, ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς», ο Κώστας Καραγκούνης και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ενώ, στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Μάκης Βορίδης.

Ομως, πώς θα μπορούσε να προταθεί ο κ. Σαμαράς ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται «υπερκομματικός» καθώς ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε άλλα κόμματα θα τον ψήφιζαν; Ενδεχομένως η φράση – γρίφος του πρωθυπουργού να δίνει έμμεση απάντηση στα σενάρια αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ονοματολογία πάντως που έχει φουντώσει είναι γένος θηλυκού, καθότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να θέλει γυναίκα στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα και κοινής αποδοχής, φέρνοντας στην επιφάνεια μια σειρά από ονόματα, όπως της Μαρίας Δαμανάκη, Άννας Διαμαντοπούλου, αλλά και της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου και της πρώτης προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.