ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

B.Σπανάκης στο συνέδριο του Economist: «Γενναία πολιτική κινήτρων για την υπογεννητικότητα»

B.Σπανάκης στο συνέδριο του Economist: «Γενναία πολιτική κινήτρων για την υπογεννητικότητα»

Στο Διεθνές Συνέδριο του Economist, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, με θέμα «Η Δημογραφική κρίση στην Ελλάδα», μίλησε ο Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β3΄Περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθήνας.

« Η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα είναι μπροστά μας και είναι ορατή. Η Κυβέρνηση επιβάλλεται να παρεμβαίνει περισσότερο στον οικογενειακό σχεδιασμό- προγραμματισμό, με θετικό πρόσημο. Χρειάζονται κίνητρα φορολογικά, κίνητρα εργασιακά, κίνητρα γενικά για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να στηρίξει την οικογένεια.

«Προωθούμε μέτρα για στήριξη της οικογένειας με την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ για την γέννηση κάθε παιδιού από 1.1.2020. Αυξάνουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δίνουμε την δυνατότητα τα παιδιά μας να έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν δωρεάν στον παιδικό σταθμό. Ταυτόχρονα ενισχύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία και εκείνη με την σειρά της λαμβάνει αποφάσεις ευνοϊκές για τις οικογένειες στην πολιτική της για τα Δημοτικά Τέλη. Θα με ρωτήσετε τώρα, φθάνουν αυτά τα μέτρα; Σας απαντώ φυσικά και όχι αλλά είναι μία αρχή, καλή αρχή, ουσιαστική αρχή».

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών, που συσχετίζεται άμεσα με την αύξηση της ανεργίας, την αστάθεια της απασχόλησης, την εντεινόμενη αβεβαιότητα και τη μείωση των πραγματικών εισοδημάτων, επηρέασε άμεσα το οικογενειακό εισόδημα και ως εκ τούτου προκάλεσε σημαντική αναβολή και μείωση των γεννήσεων» και ολοκληρώνοντας την Ομιλία του ανέφερε ότι «όνειρο και στόχος μου είναι η Ελλάδα στο μέλλον να μην έχει μόνο πολλά καλά μυαλά, αλλά και πολλά παιδιά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.