Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν ο Γ.Βαρουφάκης και η Δ.Στράτου (φώτο)

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν ο Γ.Βαρουφάκης και η Δ.Στράτου (φώτο)

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25, κ. Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από την σύζυγο του και αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου κ. Δανάη Στράτου, επισκέφθηκαν την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τους υποδέχθηκε εγκάρδια και κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκαν στα θέματα της επικαιρότητας και στη συμβολή του DiEM25 σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο στα ζητήματα της «πράσινης ενέργειας» όσο και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα οποία το Φανάρι δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του διαχριστιανικού και διαπολιτισμικού διαλόγου, ο οποίος στοχεύει όπως είπε, «στην προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των λαών στον κόσμο».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην εξαιρετικά σημαντική και ενεργό συμμετοχή των Τούρκων Δημοκρατών στα πλαίσια του DiEM25 – κάτι που καταγράφηκε σε όλες τις ομιλίες και συναντήσεις που είχε στην Κωνσταντινούπολη.

«Το ΜέΡΑ25 και DiEM25 υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Ως εκ τούτου στηρίζει τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και συμπαρίσταται μαζί του στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε δίκαια αιτήματα του όπως είναι η επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης, και όχι μόνο» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

  • Τα δώρα

Μετά από πρόσκληση του Προκαθήμενου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το ζεύγος Βαρουφάκη παρακάθησε στην Πατριαρχική Τράπεζα όπου γευμάτισε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο και Μητροπολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών δώρων ο κ.Βαρουφάκης προσέφερε στον ανώτατο ιεράρχη εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ένα γλυπτό – αντίγραφο από το μουσείο κυκλαδικής τέχνης (που ο Πατριάρχης τοποθέτησε στο γραφείο) του και εκ μέρους του DiEM25 την «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.