Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που προσκάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη σε αγώνα ΝΒΑ; (φωτο)

Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που προσκάλεσε τον Κ.Μητσοτάκη σε αγώνα ΝΒΑ; (φωτο)

Η αγάπη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το μπάσκετ είναι γνωστή, αφού ο ίδιος συμμετείχε ως βουλευτής στην αντίστοιχη ομάδα καλαθοσφαίρισης. Έτσι δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόσκληση του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τέντ Λεόνσις να παρακολουθήσει από κοντά, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα, τον αγώνα Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Μπόστον Σέλτικς για το πρωτάθλημα μπάσκετ του NBA.

Η ομάδα των Ουίζαρντς είναι ιδιοκτησίας του Τέντ Λεόνσις ο οποίος την αγόρασε το 2010 έναντι 550 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα όταν ανέλαβε τα ηνία ο δαιμόνιος ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας η ομάδα βρίσκονταν στη 14η θέση αλλά με τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε κατάφερε να την φέρει δύο φορές στους ημιτελικούς της Ανατολής.

Ο Τεντ Λεόνσις είναι γνωστός στην Αμερική για την ενασχόληση του με τον αθλητισμό, αλλά και για το φιλανθρωπικό του έργο, μαζί με τη σύζυγό του Λιν. Αναζητώντας κανείς στοιχεία για τον Θεόδωρο-Γιάννη Λεόνσι, όπως είναι το όνομά του, διαπιστώνει ότι εκτός από τις ομάδες δραστηριοποιείται στις επενδύσεις, στην παραγωγή ταινιών, ενώ είναι και συγγραφέας. Μάλιστα το ντοκιμαντέρ για τη σφαγή στην κινεζική πόλη Ναντζίν στο οποίο υπήρξε παραγωγός, τιμήθηκε το 2009 με το βραβείο Emmy.

Πριν αγοράσει τους Ουίζαρντς, ο Τέντ Λεόνσις ήταν ιδιοκτήτης της ομάδας χόκεϊ των Washington Capitals που κέρδισε το Stanley Cup τo 2018 και έβγαλε πάνω από 750.000 ανθρώπους στους δρόμους πανηγυρίζοντας. Αν και ζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δεν έκρυψε ποτέ την ελληνική καταγωγή του, μιας και ο παππούς του έφυγε από το Γύθειο και ταξίδεψε μέχρι το Λόουλελ της Μασαχουσέτης, μια πόλη που αποκαλείται και η «Αθήνα της Αμερικής».


Ο Τεντ Λεόνσις προέρχεται από φτωχή οικογένεια η οποία όμως τον βοήθησε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν. Παράλληλα με τις σπουδές εργαζόταν κάνοντας διάφορες δουλειές. Σε ηλικία 24 ετών έφτιαξε την πρώτη του τεχνολογική εταιρεία την οποία πούλησε για 60 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τέντ Λεόνσις παραλίγο να έχανε τη ζωή του όταν στα 26 του χρόνια επιβίωσε από συντριβή αεροπλάνου. Τότε ήταν που αποφάσισε πως έπρεπε να κάνει μια λίστα με πράγματα που έπρεπε να κάνει πριν πεθάνει. Ένα από αυτά ήταν να αποκτήσει δική του ομάδα. Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε να έχει στην κατοχή του τις παρακάτω ομάδες: Washington Capitals στο χόκεϊ, Washington Wizards στο ΝΒΑ, Washington Mystics στο γυναικείο μπάσκετ, Washington Valor και Baltimore Brigade στο αμερικάνικο φούτμπολ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν έφτιαξε την Redgate Communications Corp δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 7 χρόνια μετά θα την πουλούσε στην AOL για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Μέσα στη λίστα που έκανε όταν επιβίωσε από την πρόσκρουση του αεροπλάνου ήταν να ασχοληθεί ενεργά και με την πολιτική. Έτσι έγινε δήμαρχος της πόλης Όρχιντ στη Φλόριντα. Παράλληλα η ενασχόλησή του με την πληροφορική τον ώθησε και στη συγγραφή βιβλίων. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.