Η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ρέθυμνο, οι ρακές και το… σχόλιο σε παρέα που κάπνιζε έξω από καφετέρια (φώτο)

Η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ρέθυμνο, οι ρακές και το… σχόλιο σε παρέα που κάπνιζε έξω από καφετέρια (φώτο)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, είχε την ευκαιρία σήμερα (8/2) κατά τις μεσημεριανές ώρες, να συνομιλήσει με πολίτες στο Ρέθυμνο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός βάδισε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και σε έναν από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Επισκέφτηκε καφετέριες και μαγαζιά, συνομίλησε με κατοίκους -μικρούς και μεγάλους- και καταστηματάρχες.

Σταματώντας σε μία από τις καφετέριες, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες για τα προβλήματα της περιοχής και τις προοπτικές που ανοίγονται.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η οικονομία ανακάμπτει, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τόνισε τη βούλησή του να αναβαθμίσει το ακαδημαϊκό αποτύπωμα της Κρήτης, μετατρέποντας το νησί σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται πολύ σκληρά ώστε να είναι σταθερά αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο δρόμος τον οποίον θα διανύσουμε είναι ένας δρόμος δύσκολος, θα έχει εμπόδια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει πια αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία, έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας», ανέφερε.

Στο ερώτημα δε πώς να τον αποκαλούν τώρα που είναι Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι στην Κρήτη προτιμά πάντα να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα.

  • Αναλυτικά τα σχόλια του Πρωθυπουργού
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σας ευχαριστώ, αν και θα προτιμώ πάντα να λέτε “Κυριάκο σε καλωσορίζω στο Ρέθυμνο”, γιατί αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Είναι η πρώτη φορά που σας επισκέπτομαι ως Πρωθυπουργός, πια, της χώρας. Μου φέρατε γούρι στην προηγούμενη επίσκεψη.

Είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουμε ως κυβέρνηση. Φέρατε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και σας ευχαριστώ για όλο τον αγώνα που έχετε κάνει. Και νομίζω ότι αποτυπώνεται συνολικά στην ελληνική κοινωνία ότι έχουμε κάνει μια καλή αρχή, επτά μήνες τώρα που κυβερνάμε.

Η οικονομία ανακάμπτει, το βλέπετε παντού. Θέσεις εργασίας δημιουργούνται. Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται. Χαίρομαι που το διαπιστώνω αυτό και στην Κρήτη -και ελπίζω να μη συμβαίνει αυτό μόνο επειδή εγώ είμαι εδώ. Μην ανησυχείτε, φροντίζουμε να στέλνουμε τους ελεγκτές μας και σε ανύποπτο χρόνο και ξέρω ότι ο νόμος εφαρμόζεται.

Αλλά κοιτάξτε, είμαστε στην αρχή ακόμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο δρόμος τον οποίον θα διανύσουμε είναι ένας δρόμος δύσκολος, θα έχει εμπόδια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει πια αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία, έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να βάλουμε την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και έχουμε κάνει και τα πρώτα σημαντικά βήματα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, όσον αφορά το νησί μας, όσον αφορά την Κρήτη.

Είχαμε τη χαρά σήμερα, μαζί με τον Υπουργό, τους Υπουργούς μας, όλους τους Κρητικούς Υπουργούς μας, να παραβρεθούμε στη θεμελίωση του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια από τώρα. Θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική πνοή στην Κρήτη. Αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα έργα υποδομής για τα οποία έχω δεσμευτεί και τα οποία θα κάνουμε πράξη. Το δεύτερο, φυσικά, είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας, για τον οποίον θα πω περισσότερα σήμερα το απόγευμα στα Χανιά.

Θέλω να ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση δουλεύει πολύ σκληρά για να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων πολιτών, σε όλα τα μέτωπα, από την οικονομία, την ασφάλεια -όπου ήδη έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα- την υγεία και την παιδεία.

Αναφέρομαι ιδιαίτερα στην παιδεία, διότι το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με παράδοση στα γράμματα, με ισχυρό πανεπιστημιακό αποτύπωμα. Και δεν θέλω να βλέπουμε μόνο την Κρήτη αναπτυξιακά ως έναν τόπο ευλογημένο για τον τουρισμό της, για τον πρωτογενή τομέα, να τη δούμε και ως ένα περιφερειακό, ακαδημαϊκό κέντρο. Τώρα που απελευθερώνουμε πια τα πανεπιστήμιά μας από το βραχνά της κρατικής επιτήρησης, θα δείτε τι τεράστια βήματα προόδου θα μπορούν να κάνουν τα πανεπιστήμιά μας εδώ στην Κρήτη και η Κρήτη θα γίνει και ένα περιφερειακό, εκπαιδευτικό κέντρο.

Αλλά ένα πράγμα να ξέρετε, φίλες και φίλοι: Η Νέα Δημοκρατία είναι συνεπής σε αυτά τα οποία λέει. Και ακριβώς αυτή η συνέπεια, αυτή η εργατικότητα είναι που μας πιστώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες.

Λάθη θα γίνονται, λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει. Η κατεύθυνση, όμως, είναι σωστή. Έχουμε ικανότητα πάντα να διορθώνουμε τα λάθη μας, να προοδεύουμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, να δουλεύουμε πολύ σκληρά για το καλό όλων των Ελληνίδων, όλων των Ελλήνων.

Θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμα μια φορά για ό,τι έχετε κάνει για την παράταξή μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους παλιούς αγωνιστές, τις τοπικές μας οργανώσεις που έβαλαν πλάτη ώστε το 2019 να είναι η χρονιά που ο τόπος γύρισε σελίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς.

Να ευχαριστήσω όμως και τους καινούργιους φίλους μας οι οποίοι μας στήριξαν -ενδεχομένως για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές- και μας εμπιστεύτηκαν. Είναι βαριά η ευθύνη την οποία όλοι έχουμε επωμιστεί. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα η κυβέρνηση φαίνεται να έχει υψηλότερη αποδοχή, ακόμα υψηλότερη αποδοχή, από αυτήν που είχε πριν από επτά μήνες όταν ήρθαμε στα πράγματα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά και να ξέρετε ότι θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.