ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής: Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές του Κ. Μητσοτάκη με τους Ευρωπαίους ηγέτες (φώτο)

Το παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής: Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές του Κ. Μητσοτάκη με τους Ευρωπαίους ηγέτες (φώτο)

Θερμούς διαλόγους και χειραψίες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος προσερχόμενος δήλωσε ότι διεκδικούμε έμπρακτη αλληλεγγύη για το προσφυγικό, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς ηγέτες και κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε θερμό κλίμα. Είχε επίσης συνομιλίες και σύντομα τετ α τετ με την πρόεδρο της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν.

Συνάντησε επίσης σε θερμό κλίμα τον Αυστριακό ηγέτη Σεμπάστιαν Κουρτς (τον νεότερο ηλικιακά ηγέτη στην ΕΕ), τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, τον πρωθυπουργό της Λετονίας κ.α.

Στην συζήτηση, η Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμείνει σε προβλέψεις για τις χώρες που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του κράτους δικαίου και δεν συμμετέχουν στις κοινές συμφωνίες της Ένωσης οι οποίες αφορούν το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν κυβερνητικές πηγές στους δημοσιογράφους, στη συζήτηση της Συνόδου Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ δεν αναμένεται καμία σημαντική αλλαγή προς τα εμπρός καθώς παραμένει καθαρός ο διαχωρισμός με συνεισφορές των κρατών-μελών με βάση το ποιοι συνεισφέρουν και ποιοι είναι οι αποδέκτες των κονδυλίων.

Η Ελλάδα έχει χτίσει διάφορες και ξεχωριστές συμμαχίες, ανάλογα με το κεφάλαιο (συνοχή, ΚΑΠ, μεταναστευτικό). Η πρόταση του Σαρλ Μισέλ δεν ικανοποιεί την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως και όλες τις χώρες-αποδέκτες από τα κοινοτικά ταμεία καθώς είναι στόχος πολύ πιο κάτω από τις φιλοδοξίες των κρατών μελών και του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως δήλωσε άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο «η σημερινή διαπραγμάτευση είναι κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης. Καλούμαστε να συζητήσουμε το ύψος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για τα επόμενα έξι χρόνια. Ένα είναι βέβαιο, δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα. Γι αυτό κι αν έχουμε θέσει και όντως έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους, πρέπει να έχουμε και τους αντίστοιχους πόρους για να μπορούμε να τους υλοποιήσουμε».

Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν ότι ένα ασφαλές τελικό συμπέρασμα για τα οφέλη της Ελλάδος θα μπορούμε να έχουμε όταν επιτευχθεί η τελική συμφωνία καθώς μπορούν να υπάρξουν καραμπόλες σε μία τόσο πολυεπίπεδη συζήτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.