ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εύσημα Κ.Μητσοτάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις «στρατηγικές επενδύσεις» – Για κανονικές επενδύσεις, ούτε κουβέντα…

Εύσημα Κ.Μητσοτάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις «στρατηγικές επενδύσεις» – Για κανονικές επενδύσεις, ούτε κουβέντα…

Εύσημα έδωσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τις «στρατηγικές επενδύσεις», ύψους 4 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Ήδη προχωρούν πολλές στρατηγικές επενδύσεις. Πολλά έργα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.180 επιχειρηματικα σχέδια ενταγμένα στον αναπτυξιακό νόμο για τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί πόροι. Όλα αυτά είναι ύψους 4 δις ευρώ. Όλα αυτά έφεραν ξανά στη χώρα τη διεθνη εμπιστοσύνη, κάτι που δεν ήταν καθόλου δεδομένο».

Ποιες είναι οι «στρατηγικές επενδύσεις»; Το αντίθετο από τις «άμεσες επενδύσεις».

Διαβάζουμε στο σχετικό εγχειρίδιο του υπουργείου Ανάπτυξης:

«Τι είναι Στρατηγική Επένδυση όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου 3894/2010;

Στρατηγική επένδυση για τους σκοπούς της διαδικασίας Fast Track αποτελεί μία επένδυση, οποία έχει τα ποσοτικά (π.χ. προϋπολογισμός, θέσεις εργασίας, κλπ) αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (π.χ. προώθηση της καινοτομίας, προστασία του περιβάλλοντος κλπ) που προβλέπει ο νόμος.

Στρατηγικές επενδύσεις είναι οι παραγωγικές επενδύσεις, οι οποίες επιφέρουν αποτελέσματα σημαντικής εντάσεως στη συνολική οικονομία μας και δημιουργούν προστιθέμενη αξία τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες της.

Η διαδικασία Fast Track αποτελεί μία «εξαιρετική» διαδικασία υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων. Δεν έχει σχεδιαστεί ώστε κάθε ένα επενδυτικό σχέδιο να μπορεί να εντάσσεται στις προβλέψεις του.

Αφορά μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις, οι οποίες έχουν ευρέως φάσματος θετική και πολλαπλασιαστική επίδραση στο ΑΕΠ της χώρας μας. Αφορά επενδύσεις οι οποίες αναδεικνύουν και εκμεταλλεύονται το γεωπολιτικό στρατηγικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη».

Σε άλλο σημείο διαβάζουμε: “Ως «Στρατηγικές Επενδύσεις» νοούνται οι επενδύσεις, ιδίως σε τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων ή υπηρεσιών με κύρια χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την υψηλή προστιθέμενη αξία, οι οποίες λόγω της στρατηγικής τους βαρύτητας για την εθνική ή και την τοπική οικονομία, μπορούν να επιφέρουν ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα σημαντικής εντάσεως για την αύξηση της απασχόλησης, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικά δίκαιης, ισόρροπης και αειφόρου».”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Πού τα είδε τα 4 δισ. ο Κ.Μητσοτάκης, μόνο αυτός ξέρει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.