ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολιτευτική γραμμή στυλ «Ανδρέα Παπανδρέου» υιοθετεί ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολιτευτική γραμμή στυλ «Ανδρέα Παπανδρέου» υιοθετεί ο Αλέξης Τσίπρας

Αντιπολιτευτική γραμμή στυλ «Ανδρέα Παπανδρέου» υιοθετεί ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να απεγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξωστρέφεια που τον ταλανίζει ενόψει του συνεδρίου τον Μάιο, αλλά και σε μία κρίσιμη καμπή, που καλείται να εμφανίσει ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα μετά την μετεκλογική αμηχανία και δημοσκοπικής καθίζησης.

Με αφορμή και το γεγονός ότι ήδη διανύουμε τον όγδοο μήνα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ένα αντιπολιτευτικό παζλ, μοντάροντας τα επιμέρους κομμάτια από αστοχίες, λάθη, παραλείψεις της κυβέρνησης, με τον τίτλο «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε τους ψηφοφόρους και τίποτε καλό δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτή».

Όπως φάνηκε δε από την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο τάε κβο ντο, ο κ. Τσίπρας θέλει να εκφράσει το σύνολο της προοδευτικής παράταξης και της κεντροαριστεράς, ξυπνώντας μνήμες ακόμα και από την περίοδο 1990-93. Δεν ήταν οι αναφορές στην «αλλαγή» και σε άλλα πασοκικής προέλευσης συνθήματα. Είναι και ότι κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τον στείλει στο ειδικό δικαστήριο για την υπόθεση Novartis, παραπέμποντας στην αντίστοιχη περιπέτεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εκείνες τις εποχές.

«Είμαι εδώ κοπιάστε, είμαστε εδώ, αν έχετε τα κότσια μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν τα δημόσια συμφέροντα… Αν έχετε τα κότσια είμαι εδώ και σας προκαλώ να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Αν έχετε τα κότσια κ. Μητσοτάκη πηγαίνετε εμένα στην δικαιοσύνη, αν δεν τα έχετε όμως αφήστε να γίνει η διερεύνηση του σκανδάλου» ήταν μεταξύ άλλων η αναφορά – πρόκληση του κ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, παρότι ο τελευταίος έχει αποφύγει να εμπλακεί στην όλη υπόθεση, τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας από τους χειρισμούς και τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ.

Κατά πώς φαίνεται τα αντιπολιτευτικά μέτωπα που στήνει ο κ. Τσίπρας είναι σε όλη τη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής, προϊδεάζοντας για σκληρό ροκ το επόμενο διάστημα. Ιδίως μάλιστα στην περίπτωση που η Κουμουνδούρου δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις του Μαξίμου ότι δεν έρχονται πρόωρες εκλογές και επιμένει στην εκτίμηση, που έχει εκφράσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί εκλογικού αιφνιδιασμού, ίσως και εντός του 2020. Η σύγκρουση που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας ξεκινάει από τα εργασιακά και τα κοινωνικά θέματα, περιλαμβάνει τα ζητήματα διαφθοράς, κράτους και ύφους εξουσίας και φτάνει έως το προσφυγικό και τα ελληνοτουρκικά.

Για τον κ. Τσίπρα, οι πολιτικοί συσχετισμοί την τρέχουσα περίοδο είναι ανατρέψιμοι: «Πέτυχαν μια νίκη προσωρινή, νίκη απέναντι στην Αριστερά, στην αλήθεια, στην πρόοδο, αλλά από τότε που ανέλαβαν χάνουν καθημερινά δεκάδες μάχες της καθημερινής ζωής… Σας καλώ να κάνουμε την αρχή μίας νέας μαχητικής δημοκρατικής πορείας για το σήμερα της αποτροπής και το αύριο της ανατροπής… Θα δώσουμε τις μάχες σε κάθε κοινωνικό χώρο για να κερδίσει ξανά η προοδευτική παράταξη την κοινωνική πλειοψηφία και να πετύχει μία νίκη που θα βάλλει ξανά την Ελλάδα στην σωστή πλευρά της ιστορίας».

Τον τόνο στην προχθεσινή συγκέντρωση, αλλά και γενικά στην επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάστημα τον δίνουν τα επτά βίντεο που παρουσιάστηκαν με τα πεπραγμένα του πρώτου επταμήνου της κυβέρνησης ΝΔ, με κεντρικό νόημα η «απάτη των αρίστων» και τα «μεγαλύτερα ψέματα». Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναδείξει την αθέτηση των υποσχέσεων σε μία σειρά από τομείς και είναι ενδεικτικοί οι τίτλοι των βίντεο: «Πρώτοι με διαφθορά», «Ήταν κάποτε ένας μισθός», «Ο πρωθυπουργός λείπει σε ταξίδι για δουλειές», «Κοινωνικό κράτος: κατεδαφιζόμεθα», «Νιώθεις ασφαλής τώρα;», «για ψυκτικός καλός είσαι», «εσύ το πίστεψες;».

Ομιλία Τσίπρα για την Οικολογία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει ομιλία σήμερα το βράδυ (στις 18.30), σε εκδήλωση του τμήματος Οικολογίας του κόμματος, με θέμα «Διακυβέρνηση και οικο-ανάπτυξη των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών της φύσης (περιοχές του οικολογικού δικτύου NATURA 2000)». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.