Με (άλλη μία) ανακρίβεια το «αντίο» του Σ.Τσιόδρα: Το ποίημα που είπε δεν ήταν του Οδυσσέα Ελύτη αλλά ενός… blogger

Με (άλλη μία) ανακρίβεια το «αντίο» του Σ.Τσιόδρα: Το ποίημα που είπε δεν ήταν του Οδυσσέα Ελύτη αλλά ενός… blogger

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανώς συγκινημένος χθες, αφού προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τις ανακρίβειες που και αντιφάσεις που έπεσε επανειλημμένως κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων, στο τέλος έπεσε σε… άλλη μία, αφού το ποίημα που απήγγειλε δεν ήταν του Ελύτη, όπως υποστήριξε, αλλά ενός… blogger.

Ο κ. Τσιόδρας ο οποίος άλλαξε πολλές φορές άποψη για το αν προστατεύουν οι μάσκες, αν κολλούν τα παιδιά ή αν η θερμοκρασία σκοτώνει τον ιό και μόνο στο τέλος αποκάλυψε τον τρόπο που καταμετρούνται οι νεκροί από το κορωνοϊό (λέγοντας πως μετρούν ακόμα κι αυτούς που πεθαίνουν από εγκεφαλικό αν είναι θετικοί στον ιό), έκλεισε με… ταιριαστό τον τρόπο τον κύκλο ενημερώσεων, υποστηρίζοντας πως το παρακάτω ποίημα ανήκει στον Οδυσσέα Ελύτη, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Το ποίημα δεν ανήκει στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται σε καμία από τις ποιητικές του συλλογές, αλλά σε ένα blog με την ονομασία «Βιολιστής στην στέγη».

Το ποίημα αναφέρει:

«Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές
Που οι χειμώνες έχουν πέτρινα, χιονισμένα σπίτια.
Που ξέρω ν’ ανακαλύπτω τα κρυμμένα πετροράδικα στις κρυψώνες τους.
Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.
Πολύ…
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.
Πολύ…
Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς.
Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι.
Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.
Που μπορώ και κλαίω ακόμα.
Και που τραγουδάω… μερικές φορές…
Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν.
Και ευωδιές που με γοητεύουν…».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.