ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Σε άλλο κόσμο» ο Α.Γεωργιάδης: Συγκρίνει την δεκαετία του … ’80 με το 2020!

«Σε άλλο κόσμο» ο Α.Γεωργιάδης: Συγκρίνει την δεκαετία του … ’80 με το 2020!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνά όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η ανθρωπότητα διαβάζει κανείς τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και αναρωτιέται κανείς αν ξέρει τι λέει ή είναι «σε άλλο κόσμο».

Οχι μόνο αυτός, αλλά και άλλοι κυβερνητικοί τα δηλώνουν και δημιουργούν απορίες για το αν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.

Αναφερόμενος. λοιπόν στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 5ο Μνημόνιο των 32 δισ. που ΘΑ δοθεί στην Ελλάδα ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η βούληση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει αυτά τα πολλά λεφτά που έρχονται στην Ελλάδα για να αλλάξει την οικονομία και το παραγωγικό της μοντέλο».

Επιδίωξη είναι, συνέχισε ο ίδιος, «Να αποτελέσει η… βιομηχανία βασικό πυλώνα για την οικονομία μας»! Η… ποιά;

Και τόνισε μάλιστα πως «οι πόροι που έχουν εξευρεθεί επιταχύνουν την ανάγκη να οργανωθούμε ώστε να μην σπαταληθούν με το συνήθη νεοελληνικό τρόπο. Εγώ αισθάνομαι ότι είναι σαν να μας δίνει η Ιστορία μια δεύτερη ευκαιρία τύπου δεκαετίας ’80. Εκείνη την χάσαμε, να μην χάσουμε και αυτή».

Τι σχέση έχει η οικονομία της δεκαετίας του ’80 με την σημερινή ελληνική οικονομία; Το ’81 το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε ένα νοικοκυρεμένο κράτος με ελάχιστο δανεισμό. Σήμερα μας δίνουν 32 δισ. «ψίχουλα» (αν μας τα δώσουν) για να αντιμετωπίσουμε την 5η κατά σειρά πτώχευση μέσα σε δέκα χρόνια.

Εδώ δεν μας έσωσαν 350 δισ. θα μας σώσουν τα 32;

Δεν λέμε ότι ευθύνεται μόνο ο Α.Γεωργιάδης αλλά είναι σοβαρά πράγματα αυτά που δηλώνονται την ώρα της ολικής καταστροφής;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μην ρωτήσει κάποιος και «Τι να κάνουν»; Γιατί η απάντηση είναι απλή: Να κάνουν αυτά που πρέπει. Να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Να ανοίξουν την χώρα στο ξένο κεφάλαιο (όχι τις «επενδύσεις αέρος-αέρος» τύπου ONEX), μακριά από τις αγκυλώσεις της ΕΕ. Και να αρχίσουν να σκέφτονται για το μέλλον εκτός ευρωζώνης. Οχι να βγούμε από την ευρωζώνη. Αλλά να είμαστε έτοιμοι για όταν θα διαλυθεί το σύστημα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.