ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τζ.Πάιατ: «Τα νησιά έχουν ΑΟΖ» – Το θέμα είναι πόση

Τζ.Πάιατ: «Τα νησιά έχουν ΑΟΖ» – Το θέμα είναι πόση

Ο Αμερικανός Πρέσβης επανέλαβε σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πως τα νησιά έχουν ΑΟΖ.

Το θέμα είναι πόσο όμως τους αναγνωρίζεται, γιατί όπως είδαμε χθες στους Στροφάδες και τις Διαπόντιες νήσους, αναγνωρίστηκε μειωμένη επήρεια 70% και 35% αντίστοιχα.

Με λίγα λόγια και στο Καστελόριζο θα μπορούσε να αναγνωριστεί ΑΟΖ 1% για να μπορεί η Τουρκία να καταλάβει την ελληνική υφαλοκρηπίδα κανονικά και «με το νόμο».

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη και απάντησε ότι «το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης δεν μπορεί να αφαιρέσει τίποτα από την Ελλάδα», ενώ δεν το χαρακτήρισε «παράνομο», αλλά αρκέστηκε στους κενούς χαρακτηρισμούς «μη βοηθητικό» και «προκλητικό».

Ερωτηθείς για τη υμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την ιταλική για την ΑΟΖ στο Ιόνιο, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Τζέφρι Πάιατ είπε ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα «παράδειγμα που δείχνει πώς πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πράγματι είναι ένα παράδειγμα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.