Μεγάλη δυσαρέσκεια στην κομματική βάση της ΝΔ από τον ελιτισμό του Μαξίμου

Μεγάλη δυσαρέσκεια στην κομματική βάση της ΝΔ από τον ελιτισμό του Μαξίμου

Όλο ένα και μεγαλώνει τους τελευταίους μήνες η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς η κομματική βάση είναι πλήρως απογοητευμένη από αυτό που εκλαμβάνει ως «ελιτισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του.

Όταν λέμε «βάση» εννοούμε μεσαία στελέχη (για νεολαία και μέλη τοπικών ας μην το συζητήσουμε καλύτερα…) με προσβάσεις τα οποία υπηρέτησαν σε θέσεις προηγούμενων κυβερνήσεων και στα οποία είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα αξιοποιηθούν. Τελικά όχι μόνο έμειναν «αναξιοποίητα» αλλά την επόμενη ημέρα «ήταν σαν να μην υπάρχουν».

Μάλιστα κάποια από αυτά, προεκλογικά, σπατάλησαν προσωπικό χρόνο και αρκετά χρήματα για να στηρίξουν ακόμα και ως υποψήφιοι βουλευτές την προσπάθεια του Κ.Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται όλο ένα και πιο συχνά στο εσωτερικό της ΝΔ, πως στο Μαξίμου «δεν εκτιμούν» όσους χρόνια τώρα τρέχουν για το κόμμα, με προσωπικό κόστος.

Εκτός από τον «ελιτισμό» και την υπεροψία, στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρεώνουν και υπέρμετρο συγκεντρωτισμό, καθώς ακόμα και οι επιλογές προσώπων εντός υπουργείων πρέπει να εγκριθούν από τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι στη ΝΔ που αναπολούν τις εποχές… Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με την ευελιξία που έδινε στους υπουργούς του, τόσο από πλευράς πολιτικής όσο κυρίως την ευχέρεια που είχαν να επιλέγουν τα πρόσωπα που επιθυμούσαν για να στελεχώσουν τα υπουργεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως στις δύο σοβαρότερες κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση (τουρκική κατάληψη εδάφους στον Έβρο & ταραχές σε Λέσβο και Χίο) σχεδόν κανείς από το κόμμα δεν βγήκε «μπροστά» για να την υπερασπιστεί, κι αυτό λέει πολλά και για τις δύσκολες μέρες που έρχονται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.