Γ.Λαγός για Μόρια: «Είμαστε σε πόλεμο – Οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους» – Επείγουσα ερώτηση σε Κομισιόν (βίντεο)

Γ.Λαγός για Μόρια: «Είμαστε σε πόλεμο – Οι κάτοικοι να βγουν στους δρόμους» – Επείγουσα ερώτηση σε Κομισιόν (βίντεο)

Ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, Γιάννης Λαγός σχετικά με τον εμπρησμό της Μόριας από παράνομους μετανάστες απηύθυνε επείγουσα ερώτηση προς την Κομισιόν.

Επιπλέον προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας: «Όλο αυτό που βλέπουμε είναι σχέδιο αποσταθεροποίησης και εχθρικών δυνάμεων εντός της πατρίδας. Είναι σχέδιο του Ερντογάν το οποίο η ανίκανη ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί να σταματήσει αλλά πριμοδοτεί»

«Η λύση είναι άμεση απέλαση των λαθρομετανάστών, όσοι μείνουν να πάνε σε κοινωνικά έργα. Οι κάτοικοι να βγουν μόνοι τους στον δρόμο και να διεκδικήσουν το δίκιο τους. Το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να τους υποστηρίξει έχει ταχθεί με τους λαθρομετανάστες. Είμαστε έτοιμοι να πάμε στο νησί και να βοηθήσουμε τους κατοίκους».

Συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει:

«Σχετικά με τον εμπρησμό και την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ Μόριας:

Παράνομοι μετανάστες πυροδότησαν δεκάδες εστίες φωτιάς περιμετρικά του ΚΥΤ Μόριας χθες το βράδυ. Οι φλόγες μεταφέρθηκαν πολύ γρήγορα εντός των εγκαταστάσεων, με συνέπεια ολόκληρη η περιοχή να μετατραπεί σε μία τεράστια εστία φωτιάς, κατακαίγοντας ακόμα και τα κοντέινερ και τις σκηνές, όπου διέμεναν πάνω από 12.000 παράνομοι μετανάστες.

​Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ χιλιάδες παράνομοι μετανάστες δραπέτευσαν στις γύρω περιοχές και πλέον κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα κυρίως στο χωριό της Μόριας. Είναι ενδεικτικό το ότι οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα και η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν κάτοικοι, άνδρες της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από παράνομους μετανάστες.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να ανασχέσει τις ορδές των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν στην Ελλάδα, παρανομούν και αποτελούν πέμπτη φάλαγγα έτοιμη να πολεμήσει στο πλευρό της ομόθρησκης Τουρκίας;

Πως θα εγγυηθεί την ασφάλεια των κατοίκων της Μόριας αλλά και των υπολοίπων περιοχών εντός της ελληνικής Επικράτειας οι οποίες υποβαθμίζονται καθημερινά από την παρουσία λαθρομεταναστών;»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.