Συνάντηση Μητσοτάκη-Πομπέο: Ο πρωθυπουργός βλέπει «παραγωγική σχέση» με τις ΗΠΑ αλλά δυστυχώς μόνο αυτός…

Συνάντηση Μητσοτάκη-Πομπέο: Ο πρωθυπουργός βλέπει «παραγωγική σχέση» με τις ΗΠΑ αλλά δυστυχώς μόνο αυτός…

Aυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, μόνο εδώ θα μπορούσαν να γίνουν, στην χώρα των «θαυμάτων».

Μητσοτάκης και Πομπέο επιβεβαίωσαν τις «καλές ελληνοαμερικανικές» σχέσεις, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει αυτό που και ο πριν από αυτόν στην πρωθυπουργική θέση, του είχε πει: «Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές»

Όμως την ίδια στιγμή έχουμε και την πρώην και τη νυν ελληνική κυβέρνηση να έχουν γραμμή σαφώς όχι φίλα προσκείμενη, προς την κυβέρνηση Ν.Τραμπ.

Όμως ο Πομπέο είναι μέλος της κυβέρνησης Τραμπ. Ξέρετε εκείνου του Αμερικανού προέδρου που όλα τα φιλοκυβερνητικά κανάλια τον υβρίζουν-λοιδωρούν-υποτιμούν κάθε μέρα, λες και οι τηλεθεατές τους είναι ψηφοφόροι του… Κεντάκι.

Από αυτή την κυβέρνηση Τραμπ, τώρα ο Κ.Μητσοτάκης θυμήθηκε ότι υπάρχουν «στενές και παραγωγικές σχέσεις».

Σίγουρα πάντως είανι παραγωγική για την αμερικανική πλευρά που παίρνει ότι θέλει χωρίς να χρειάζεται να πει κάτι παραπάνω από το «είμαστε καλοί φίλοι».

Γιατί σε ότι αφορά την Τουρκία, ας το αφήσουμε καλύτερα. Διαχρονικά η Τουρκία, ανεξαρτήτως αμερικανικής κυβερνήσεως, είναι το χαϊδεμένο παιδί των ΗΠΑ.

Επί του πρακτέου η συνάντηση Πομπέο-Μητσοτάκη σε ότι αφορά τα εθνικά συμφέροντα δεν ήταν κάτι παραπάνω από μια εθιμοτυπική, ευχάριστη επίσκεψη και μονόπλευρα παραγωγική για τους Αμερικανούς που πήραν αυτό που ήθελαν.

Τον περίπου μόνιμο ελλιμενισμό του πλοίου USS Hershel Woody Williams στη Σούδα. Το ελικοπτεροφόρο επιχειρεί ενταγμένο στη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Αφρικής και άρα δώσαμε την διευκόλυνση στην Ουάσιγκτον.

Να προσθέσουμε ότι οι Αμερικανοί έχουν πάρει ήδη και τον εκσυγχρονισμό των 84 ελληνικών F-16 και έχουν ήδη έχουν πληρωθεί περί τα 430 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να μας έχουν αποδώσει ακόμα ούτε ένα… φτερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οπότε ναι, είναι παραγωγικές οι σχέσεις μας, για τους Αμερικανούς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.